ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ 6 - 8 - 10 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ

Μέρες τώρα ήθελα να κάνω αυτή την ανάρτηση, αλλά δεν είχα βρει τον χρόνο να την ετοιμάσω.
Τελικά τα κατάφερα και voila!!. Θα δούμε πως μπορούμε να σχεδιάσουμε πατρόν για φούστα με φυλλαράκια. 
Είναι πράγματι πολύ εύκολη, αλλά κυρίως στρώνει φανταστικά πάνω στο σώμα και κολακεύει ιδιαίτερα όλες όσες τις επιλέγουν. 
ΥΛΙΚΑ
Χρειαζόμαστε μία μεγάλη λευκή κόλλα, 
μεζούρα, 
χάρακα και 
μολύβι.
Χρειαζόμαστε τις παρακάτω διαστάσεις μας της μέσης μας, της περιφέρειας και την απόσταση από την μέση ως την περιφέρεια. Σημειώνουμε τα νούμερα. Αποφασίζουμε το μήκος που θέλουμε να έχει η φούστα και επίσης σημειώνουμε το νούμερο. Για να γίνει πιο κατανοητή η ανάρτηση, χρησιμοποιούμε τις κάτωθι μετρήσεις : Μέση 86 εκ, Περιφέρεια 104 εκ, Απόσταση μέσης – περιφέρειας 20 εκ και Μήκος 60 εκ. 
Εσείς θα αντικαταστήσετε αυτές τις μετρήσεις με τις δικές σας.
ΜΕ 6 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ
 1. Διαιρούμε το νούμερο της μέσης και της περιφέρειας με το 6.  Έτσι έχουμε: Μέση 86 εκ / 6 = 14,3 εκ. Για ευκολία μου στρογγυλοποιώ το νούμερο σε 15 εκ. Οπότε έχω και τα περιθώρια ραφής. Περιφέρεια 104 εκ / 6 = 17,3 εκ. Για ευκολία μου στρογγυλοποιώ το νούμερο σε 18 εκ. Οπότε έχω και εδώ τα περιθώρια ραφής.
2. Στην κόλλα μας σχεδιάζουμε με τον χάρακα μία οριζόντια γραμμή 3 εκ κάτω από την κορυφή της κόλλας μας. Σημειώνουμε αριστερά Α και δεξιά Β. Η απόσταση από το Α στο Β πρέπει να είναι 15 εκ. Από Α και Β σχεδιάζουμε με κάθετες γραμμές ορθές γωνίες προς τα κάτω 60 εκ (το μήκος που έχω επιλέξει) και σημειώνουμε Γ και Δ.
3. Από το Α και το Β μετράμε προς τα κάτω 20 εκ και σημειώνουμε Ε και Ζ. Ενώνουμε το Ε με το Ζ.
4. Από το Ε μετράω προς τα αριστερά 1,5 εκ και σημειώνω Η. Από το Ζ μετράω προς τα δεξιά 1,5 εκ και σημειώνω Θ.
5. Ενώνω το Η με το Θ. Επίσης ενώνω το Α με το Η και το Β με το Θ. Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε πόσο φαρδιά ή στενή θέλουμε να είναι η φούστα.
Αν θέλουμε να είναι στενή φούστα (pencil) μπορούμε να ενώσουμε το Η με το Γ και το Θ με το Δ.
Αν την θέλουμε φούστα σε ίσια γραμμή, επεκτείνουμε κάθετα το Η και το Θ.
 
Η φούστα σε γραμμή Α γίνεται προσθέτοντας αριστερά και δεξιά του Γ και Δ από 4 εκ.
Όσο πιο φαρδιά την θέλουμε κάτω, τόσο περισσότερα εκ προσθέτουμε.  Μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 10 εκ σε κάθε πλευρά. Αφού τελειώσουμε με τον σχεδιασμό του πατρόν μας, το κόβουμε γύρω-γύρω και το τοποθετούμε στο ύφασμα μας. Κόβουμε 6 όμοια φύλλα. Συνήθως βάζουμε ζωνάκι 8 – 10 εκ, όπως και στην ίσια φούστα. Βεβαίως και χωρίς ζωνάκι γίνεται πολύ όμορφη. Η αγαπημένη μου καλοκαιρινή φούστα είναι χωρίς ζωνάκι και στρώνει υπέροχα.
Το φερμουάρ το βάζουμε σε μία από όλες τις ραφές και φοριέται στο πλάι αριστερά. Για το στρίφωμα αφήνουμε 2,5 εκ. Αν το ύφασμα μας είναι λεπτό καλοκαιρινό, όπως μουσελίνα, ταφτάς, το στρίφωμα γίνεται με το χέρι. Για αυτή την φούστα θα χρειαστούμε 2 φορές το μάκρος μας σε διπλόφαρδο ύφασμα, το οποίο καλό θα ήταν να είναι κάποιο μαλακό και λεπτό ύφασμα. Αν θέλουμε να βάλουμε και φόδρα, την κόβουμε με το ίδιο πατρόν, αλλά λίγο πιο φαρδιά τα φυλλαράκια. Ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούμε όταν θέλουμε φούστα με 8 ή 10 φυλλαράκια. Απλά διαιρούμε με 8 ή 10 αντίστοιχα την περίμετρο της μέσης και της περιφέρειας.
============

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER