ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΠΛΕΣ TOP

 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΤΟΠ
Μπήκε η άνοιξη. Καιρός να μαζεύουμε τα χειμωνιάτικα.
Καιρός να ξεκαθαρίσουμε λίγο τις τιγκαρισμένες ντουλάπες μας που σίγουρα κρύβουν κάποιους θαμμένους θησαυρούς. Κάποιους θησαυρούς τους οποίους τις περισσότερες φορές δεν είμαστε καν σε θέση να αντιληφθούμε.
Ας πούμε... το ξεχασμένο πουκάμισο του πρώην.
Τι το κάνουμε? Πάμε τον βρίσκουμε και του το τρίβουμε στα μούτρα? Βγάζουμε το άχτι μας επάνω του κάνοντάς το χαρτοπόλεμο? Α...... κορίτσια, μην ξεχνάτε ζούμε στην εποχή της μεταποίησης.
Το μεταποιούμε λοιπόν. Το κάνουμε αγνώριστο.
Το εκμεταλλευόμαστε και κάνουμε ένα δικό μας μοντέρνο τοπ.
Και αν παρ' ελπίδα συναντηθείτε κάπου μαζί του, να είστε σίγουρες ότι ούτε θα του περάσει από το μυαλό, ότι αυτό το σέξυ στράπλες που φοράτε ήταν κάποτε ένα δικό του πουκάμισο. Πέρα όμως από το ξεχασμένο πουκάμισο, είμαι σίγουρη ότι μέσα στη ντουλάπα θα βρείτε ρούχα που ούτε θυμάστε ότι υπάρχουν. Μιλάω εκ πείρας. Αν δεν σας κάνουν ή δεν σας αρέσουν, ξανασκεφτείτε το πριν τους κουνήσετε το μαντήλι άπαξ και δια παντός. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας, μία ακόμα ιδέα που μου άρεσε. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μεταποιήσουμε ένα αντρικό πουκάμισο σε στράπλες τοπ.
Δείτε πως
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΤΟΠ ΟΔΗΓΙΕΣ
Κατ 'αρχάς, τοποθετείστε το πουκάμισό σας σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας και με τα μανίκια στο πλάι. Καθορίστε πού θέλετε να κοπεί το πουκάμισο. Για το δικό μου, μέτρησα περίπου 10 εκ πάνω από τη γραμμή της τσέπης. Στη συνέχεια, τοποθετώ καρφίτσες πάνω στο πουκάμισο ως δείκτες για να προσδιοριστεί η γραμμή κοπής. Μετά, ακολουθώ τους δείκτες και κόβω το πουκάμισο σε ευθεία γραμμή. Μη διστάσετε να κάνετε προσαρμογές στο πλάι.
Μόλις τελειώσετε, γυρίστε το πουκάμισό σας το μέσα έξω και διπλώστε 1/2 εκ προς τα μέσα προς την ανάποδη πλευρά. Στη συνέχεια, διπλώστε άλλη μία φορά 5 εκ προς τα μέσα και το καρφιτσώστε, δημιουργώντας ένα τούνελ για να περάσει το λάστιχο. Το πόσο θα διπλώσετε θα εξαρτηθεί από το φάρδος του λάστιχου που θα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό σίδερο και σιδερώστε τα μανίκια σας και το τούνελ που δημιουργήσατε νωρίτερα.
Επαναλάβετε το ίδιο βήμα και τοποθετείστε καρφίτσες πάνω στο τούνελ ολόγυρα από τη γραμμή των ώμων. Μόλις φτάσετε τα μανίκια, σουρώστε το ύφασμα και συνεχίστε να τοποθετείτε καρφίτσες. Μόλις τελειώσετε με το καρφίτσωμα, πάνω στην διπλωμένη γραμμή, αφήστε ένα 5-6 εκ άνοιγμα ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε το λάστιχο αργότερα. Τώρα, πάρτε το λάστιχο και μετρήστε γύρω από τους ώμους σας χαλαρά. Προσθέστε επιπλέον 2-3 εκ στη μέτρηση σας και κόψτε το.
Σημείωση: Το μήκος του λάστιχου σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μην είναι πολύ λίγο αλλά ούτε και πάρα πολύ γιατί αυτό θα επηρεάσει τη συνολική εφαρμογή. Στο ένα άκρο του λάστιχου περάστε μία παραμάνα. Η παραμάνα θα σας βοηθήσει και θα καθοδηγήσει το λάστιχο μέσα από το τούνελ στην κορυφή του πουκαμίσου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την παραμάνα στο άνοιγμα του τούνελ του πουκαμίσου σας. Κρατήστε την άλλη άκρη του λάστιχου και ενώστε τα δύο άκρα μαζί
Επικαλύψτε τις άκρες από 2 εκ και ράψτε τα άκρα μεταξύ τους είτε ζιγκ ζαγκ στην ραπτομηχανή ή ράψτε στο χέρι. Μετά, κλείστε το άνοιγμα που είχαμε αφήσει νωρίτερα για να περάσει το λάστιχο.
<
Τώρα έχετε αποκτήσει άλλο ένα στράπλες τοπ!
ΠΗΓΗ lifeannstyle
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER