ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΑΝΔΕΛΕΝΙΑ PENCIL ΦΟΥΣΤΑ

Είτε βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, είτε όχι, το να μπορούμε να εξοικονομούμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα θεωρώ ότι είναι πλέον απαραίτητο.
Για τον λόγο αυτό και σε ότι αφορά τον ρουχισμό, ψάχνουμε να βρούμε πάντα τρόπους και ιδέες να μεταποιήσουμε ή να μεταμορφώσουμε ρούχα που για χρόνια έπιαναν απλώς χώρο στην ντουλάπα μας και να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας.
Ζούμε λοιπόν την εποχή της μεταποίησης.
Εδώ παρουσιάζεται μία ιδέα για το πως μπορούμε να μετατρέψουμε ένα δαντελένιο t-shirt σας σε μία υπέροχη φούστα. Βλέπουμε έναν απλούστατο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εμφάνιση, ιδανική για όλες τις εποχές.
Μεταποιούμε την μπλούζα σε φούστα.
Απλά και γρήγορα.
Υλικά :
1. Μία μπλούζα από οποιοδήποτε ελαστικό ύφασμα όπως δαντέλες, πλεκτά κλπ ,...
2. ελαστικό ζωνάρι κλπ.
Αρχικά αφαιρούμε τα μανίκια και την λαιμόκοψη από την μπλούζα.
Μετράμε την μέση και την περιφέρεια μας και ανάλογα μαζεύουμε ακριβώς δίπλα από τις πλαϊνές ραφές. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι να φορέσουμε την φούστα ανάποδα με την καλή πλευρά προς τα μέσα) και με καρφιτσούλες να σημαδέψουμε πόσο πρέπει να μαζευτεί στις πλαϊνές ραφές. Αφού σημαδέψουμε βγάζουμε την φούστα προσεκτικά, για να μην τρυπηθούμε από τις καρφίτσες. Αν είμαστε πρωτάρες στην ραπτική και για να είμαστε σίγουρες, καλό θα ήταν πρώτα να τρυπώσουμε στα σημεία που είχαμε τις καρφίτσες. Γυρίζουμε την φούστα από την καλή και δοκιμάζουμε ξανά. Αν χρειάζεται κάνουμε κάποιες διορθώσεις. Όταν πλέον είμαστε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα, πηγαίνουμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε τα πλαϊνά. Ψαλιδίζουμε τα περισσεύματα από τις ραφές. Στην συνέχεια προσαρμόζουμε την ελαστική ζώνη στην μέση της φούστας όπως βλέπουμε στην εικόνα.
Γαζώνουμε το ζωνάρι στην φούστα. Ψαλιδίζουμε τυχόν περισσεύματα και είμαστε έτοιμες. Και ορίστε μία τέλεια και άνετη δαντελένια φούστα.
Προσθέτουμε και ένα φιόγκο για σκέρτσο και τελειώσαμε.
Βλέπουμε τελικά ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο και κυρίως ο χρόνος που απαιτείται για αυτήν την μεταποίηση δεν ξεπερνά την μία ώρα το πολύ, ούτε στις πολύ-πολύ αρχάριες. Ας μην το πολυσκεφτόμαστε λοιπόν και ας ξεκινήσουμε να μεταποιούμε τα ρούχα που τα τρώει ο σκόρος στην ντουλάπα.
Να τα μεταποιούμε και να δημιουργούμε νέα που θα τα ζήλευε και ο καλύτερος σχεδιαστής μόδας.
Πηγή : εδώ
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER