ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

"BOHO" ΤΟΥΝΙΚ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

 ΒΟΗΟ ΤΟΥΝΙΚ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ
Το boho είναι μία πολύ δημοφιλής τάση πλέον. Αυτό το μποέμικο στυλ είναι ταυτόχρονα θηλυκό και κομψό. Είναι η μίξη πολλών διαφορετικών τάσεων μαζί, όπως hippie, ethnic και vintage, αλλά και μερικών ακόμη.
Την ίδια στιγμή δίνει την ελευθερία σε κάθε γυναίκα και την δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό στυλ. Δεν υπάρχουν κανόνες του στυλ σε ένα look που συμβολίζει την απελευθέρωση και την ξεγνοιασιά. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το boho look αγαπήθηκε τόσο πολύ από τις γυναίκες. Συνδυάζεται άνετα με στενά τζιν παντελόνια ή σορτσάκια το καλοκαίρι και δερμάτινα σανδάλια ή χαμηλές εσπαντρίγιες, ακόμα και μπότες. Τα αξεσουάρ μπορούν επίσης να δώσουν μποέμ πινελιές στο ντύσιμο εύκολα. Μακριά κολιέ ή μαντίλια, ασημένια ή χρυσά βραχιόλια φορεμένα πολλά μαζί και μακριά σκουλαρίκια. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου στυλ και σήμερα σας παρουσιάζω πως να ράψουμε μία "boho" τουνίκ με δωρεάν πατρόν που βρήκα στο so-sew-easy. Είναι μία πολύ εύκολη σικ τουνίκ, ιδανική για αρχάριους στην ραπτική.
ΥΛΙΚΑ
2 έως 3 μέτρα λινό ή μεταξωτό ύφασμα
0,5 εκ έως 1 εκ λάστιχο, αρκετό για να πάει γύρω από τους ώμους και στα μανίκια
κλωστή
2 εκ. δαντέλα στο κάτω μέρος
2 μέτρα κορδόνι ή μία ζώνη
ραπτομηχανή
κοπτοράπτης (προαιρετικό)
πατρόν
ΠΑΤΡΟΝ
Κατεβάστε το πατρόν δωρεάν εδώ Pattern Download. Το πατρόν είναι σε 21 σελίδες Α4, περιέχει και ένα πλήρη οδηγό ραπτικής με πολλές φωτογραφίες.
ΚΟΨΙΜΟ
Πριν κόψουμε το ύφασμα, το πλένουμε, το στεγνώνουμε και το σιδερώνουμε. Κόβουμε το πίσω στην τσάκιση. Κόβουμε 2 κομμάτια για εμπρός (μπροστά έχουμε ραφή) και Κόβουμε 2 μανίκια
ΡΑΨΙΜΟ
Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το πίσω κομμάτι με την καλή πλευρά επάνω. Επάνω του, τοποθετούμε τα δύο πίσω κομμάτια με τις καλές πλευρές κάτω (δηλαδή, καλές πλευρές μαζί), γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ βελονιά και σιδερώνουμε.
 ΒΟΗΟ ΤΟΥΝΙΚ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ
Παίρνουμε τα μανίκια και γαζώνουμε τις ραφές τους. Σημειώνουμε ότι οι κοντές πλευρές των μανικιών θα επικολληθούν στα εμπρός κομμάτια και οι μακριές στο πίσω. Τοποθετούμε τα μανίκια στο άνοιγμα του ήδη γαζωμένου μπούστου με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώνουμε. Γαζώνουμε τα μανίκια στο μπούστο με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ βελονιά και σιδερώνουμε. Φτιάχνουμε το ντεκολτέ. Διπλώνουμε τις άκρες του ντεκολτέ 0,5 εκ και σιδερώνουμε. Διπλώνουμε πάλι 1 εκ και σιδερώνουμε ξανά. Διπλώνουμε άλλο 1 εκ και σιδερώνουμε πάλι. Κόβουμε ένα κομμάτι λάστιχο στο μέγεθος των ώμων (να μπορεί να συγκρατεί ελαφρά την τουνίκ στους ώμους χωρίς να ασκεί μεγάλη πίεση).  Καρφιτσώνουμε το λάστιχο στο ντεκολτέ. Διπλώνουμε το ύφασμα πάνω από το λάστιχο και γαζώνουμε τραβώντας το παράλληλα ελαφρά.
Ράβουμε την μπροστινή ραφή αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή για να περάσουμε το κορδόνι.  Με την βοήθεια μιας παραμάνας περνάμε το κορδόνι.
Το επόμενο βήμα είναι να ράψουμε το τούνελ για να περάσουμε το κορδόνι της μέσης. Κόβουμε μια λωρίδα ίση με την περιφέρεια της μέσης και πλάτους περίπου 6 εκ. Γυρίσουμε κάθε μεγάλη πλευρά προς τα μέσα 0,5 εκ και σιδερώνουμε. Την τοποθετούμε στην μέση προσέχοντας να είναι ευθυγραμμισμένη και γαζώνουμε αφήνοντας μπροστά ένα άνοιγμα για να περάσουμε το κορδόνι. Τελειώνουμε τα μανίκια επαναλαμβάνοντας την διαδικασία που κάναμε για το ντεκολτέ. Διπλώνουμε τις άκρες του μανικιού 0,5 εκ και σιδερώνουμε. Διπλώνουμε πάλι 1 εκ και σιδερώνουμε ξανά. Διπλώνουμε άλλο 1 εκ και σιδερώνουμε πάλι. Κόβουμε ένα κομμάτι λάστιχο στο μέγεθος του καρπού. Καρφιτσώνουμε το λάστιχο στο μανίκι. Διπλώνουμε το ύφασμα πάνω από το λάστιχο και γαζώνουμε τραβώντας το παράλληλα ελαφρά.
Τελειώνουμε με την προσθήκη δαντέλας στο στρίφωμα.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ
=====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER