ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΖΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ

  
ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΖΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ
Μεταποιούμε ένα πουλόβερ σε ζακέτα.
Στην πραγματικότητα αναδημιουργούμε μία ζακέτα από ένα πουλόβερ.
Μία ζακέτα που θα μας τυλίγει και θα σφραγίζει με μια καρφίτσα, δημιουργώντας μία πιο σοφιστικέ, στιλάτη και θηλυκή εμφάνιση. Μία ζακέτα που μπορούμε να αφήσουμε το μπροστινό ανοιχτό για μια πιο σύγχρονη και προκλητική εμφάνιση. Μία ζακέτα τέλεια για τις δροσερές βραδιές της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Να πως το κάνουμε!
1) Πρώτον, αφαιρούμε τα μανίκια. Μπορεί να γίνει αυτό είτε με ψαλίδι ή με ξηλωτηράκι.
2) Δεύτερον, κόβουμε το πάνω μέρος του πουλόβερ, ακριβώς κάτω από το ντεκολτέ. Ράβουμε μια ευθεία ραφή εκεί που βλέπουμε την διακεκομμένη γραμμή. Αυτή θα γίνει η πίσω κεντρική ραφή.  Έτσι, μετακινείται προς τα εμπρός και το πλάτος του πουλόβερ γίνεται το μήκος της ζακέτας και το αντίστροφο.
3) Κόβουμε τις πλευρές του πουλόβερ ευθεία, εξαλείφοντας την καμπύλη της μασχάλης. Μετράμε το φάρδος της πλάτης (από την μία άκρη του ώμου ως την άλλη άκρη του ώμου). Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά εκατοστά σε αυτή τη μέτρηση, αν θέλουμε η ζακέτα να είναι πιο φαρδιά.Σημειώνουμε τις πλευρές αυτού που σύντομα θα είναι ζακέτα μετρώντας από την κεντρική πίσω ραφή (η μόνη ραφή υπάρχει σε αυτό το σημείο) και είναι το κέντρο των σημάτων.
4) Διπλώνουμε τις πλευρές του μεγάλου κομματιού του πουλόβερ προς το κέντρο, έτσι ώστε το σημάδι που σημειώσαμε πριν για την πλευρά να είναι στο σημείο που διπλώνει και κλείνει η ζακέτα (κάτι σαν την πλαϊνή ραφή, αν και δεν έχουμε εδώ ραφή). Το διπλωμένο μέρος θα γίνει το μπροστινό μέρος της ζακέτας. Μετά σημαδεύουμε τις ραφές των ώμων. Θέλουμε ο γιακάς να είναι 5 εκ ψηλός και το φάρδος του ώμου 10 εκ, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να σημειώσουμε ένα κομμάτι τετράγωνο 10×10 (μιας και ο γιακάς θα διπλωθεί στα δύο) στην επάνω γωνία και των δύο πλευρών. Οι μετρήσεις μπορεί να διαφοροποιηθούν λίγο.
5) Κόβουμε και ράβουμε σύμφωνα με τις γραμμές. Θα πρέπει να έχουμε ένα σχήμα που να μοιάζει με αυτό της επάνω φωτογραφίας σε αυτό το σημείο.
Θα προχωρήσουμε με τα μανίκια τώρα, και θα επιστρέψουμε στην ζακέτα μετά από αυτό.  Ισιώνουμε τα μανίκια και τα κόβουμε στο μήκος του αγκώνα, αλλά ίσως να μην χρειαστεί να κάνουμε αυτά τα βήματα.
Πίσω στην ζακέτα
1) Τοποθετούμε το μανίκι στην πλευρά της ζακέτας και σημειώνουμε πόσο μεγάλη θέλουμε να είναι η μασχάλη που θα πρέπει να κοπεί για να χωρέσει το μανίκι μέσα. Κόβουμε τις δύο μασχάλες. Ράβουμε τα μανίκια στη ζακέτα.
2) Καθώς η ζακέτα είναι ήδη αρκετά κοντή, τοποθετούμε ένα faux τελείωμα σε αυτή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις πλευρικές λωρίδες που κόψαμε νωρίτερα από το πουλόβερ, θα τις ράψουμε μαζί και θα τις κάνουμε ένα κομμάτι μαζί σαν μια μακριά ζώνη για να φτιάξουμε το faux τελείωμα. Κατόπιν το ράβουμε στο κάτω μέρος της ζακέτας. Αν πάλι η ζακέτα είναι αρκετά μεγάλη, απλά διπλώνουμε και ράβουμε το στρίφωμα όπως είναι, δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτό το βήμα αν πραγματικά δεν είναι απαραίτητο.
3) Τώρα σιδερώνουμε πολύ καλά την ζακέτα. Επίσης, διπλώνουμε και σιδερώνουμε το στρίφωμα στην ζακέτα και στα μανίκια. Και, διπλώνουμε τον γιακά στο μισό και σιδερώνουμε καλά.
4) Τέλος, ράβουμε το πάνω και κάτω μέρος του στριφώματος στην ζακέτα, και στα μανίκια.
Μερικές γρήγορες συμβουλές για το ράψιμο όλων αυτών σε μία απλή ραπτομηχανή:
1. Χρησιμοποιούμε μια στενή ζιγκ-ζαγκ ραφή ή τη βελονιά (που μοιάζει με κεραυνό) για να ράψουμε την πίσω κεντρική ραφή, τους ώμους και τις ραφές στα μανίκια.
2. Χρησιμοποιούμε μία ευρύτερη ζιγκ-ζαγκ ραφή για το καρίκωμα των άκρων.
3. Χρησιμοποιούμε μία δίδυμη-βελόνα για τα στριφώματα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER