ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΧΑΛΑΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ

 
 ΧΑΛΑΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ
Ράβω χαλαρή μπλούζα.
Για όλες εμάς που αγαπάμε τα άνετα ρούχα, και ειδικά για κάποιες κρύες ή ζεστές βραδιές, ας δούμε πως μπορούμε να ράψουμε μόνες μας μία μπλούζα σαν αυτή στο 1/4 της αξίας που πωλούνται στα μαγαζιά και σε ελάχιστο χρόνο.
Χρειαζόμαστε 1 μέτρο ύφασμα, δύο ραφές και το κόψιμο.
Εύκολη, ζεστή και υπέροχα άνετη!
Υλικά
1 μέτρο ύφασμα τσόχα
Μπλούζα με την λαιμοκοψη που μας αρέσει σαν οδηγός
Ψαλίδι
Βελόνα και κλωστή ή
ραπτομηχανή
Οδηγίες
Διπλώνουμε το ύφασμα μας στην μέση, εκεί που κανονικά είναι οι ώμοι μας (όπως στην φωτογραφία) μετά διπλώνουμε στην μέση οριζόντια προς την δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε την λαιμόκοψη. Σημαδεύουμε την λαιμόκοψη πόσο θέλουμε να κοπεί. Εάν θέλουμε να κάνουμε τελείωμα στον λαιμό, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αφήσει περιθώρια ραφής. Δεν κόβουμε ακόμα γιατί θα έχουμε  V” εμπρός και πίσω.
Ανοίγουμε το ύφασμα, το διπλώνουμε κάθετα και κόβουμε την λαιμόκοψη που σημειώσαμε νωρίτερα. Κόβουμε μία ρηχή καμπύλη για την πίσω λαιμόκοψη. Διπλώνουμε κατά μήκος της γραμμής των ώμων και πάλι (καλές πλευρές μαζί) και ράβουμε τις πλαϊνές ραφές, αφήνοντας ανοίγματα για τα χέρια. Τελειώνουμε τον λαιμό, αν θέλουμε. Σιδερώνουμε εάν είναι απαραίτητο. Γυρίζουμε την καλή πλευρά έξω και επίσης γυρίζουμε πάνω τα μανίκια, δημιουργώντας κάτι σαν μανσέτες. Δεν είναι απαραίτητο αυτό, αλλά προσθέτει λίγο σκέρτσο σε μια κατά τα άλλα πολύ απλή μπλούζα.
Δεδομένου ότι είναι μία πολύ χαλαρή και απλή μπλούζα, θα ήταν καλύτερα από κάτω να φοράμε ένα  στενό τζίν, κολάν ή στενή ίσια φούστα.
Σημαντική σημείωση :
Αυτές οι οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για
να ράψουμε μια δροσερή, άνετη, ριχτή μπλούζα για το καλοκαίρι.
Το μόνο που αλλάζουμε είναι τον τύπο του υφάσματος. Ζέρσεϊ, βισκόζη, μακό για την καλοκαιρινή μπλούζα θα ήταν ιδανικές επιλογές. 
Επίσης, αν επεκτείνουμε το μήκος μπορούμε να έχουμε ένα ευκολοφόρετο μπλουζοφόρεμα για την βόλτα, τα ψώνια, το σπίτι. Γιατί όχι, και για την παραλία!!!
ΠΗΓΗ : babble
photo : pinterest
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER