ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΣΕΠΕΣ

ΠΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΣΕΠΕΣ

Στην ντουλάπα μου έχω φορέματα, φούστες και παντελόνια, τα οποία δεν έχουν τσέπες.

Επειδή με εξυπηρετεί αφάνταστα τα ρούχα μου να έχουν τσέπες καιρό τώρα ήθελα να ανεβάσω κάποιες απλές τεχνικές για την προσθήκη τσέπης. Βρήκα λοιπόν αυτά τα tutorials στο shrimp salad και τα μοιράζομαι μαζί σας.

Θα δούμε δύο διαφορετικά είδη τσέπης!
Και οι δύο είναι πολύ εύκολο να προστεθούν σε μια φούστα.
Η πρώτη είναι στο εξωτερικό της φούστας και η δεύτερη προστίθεται στις πλαϊνές ραφές.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ
Προμήθειες
Ύφασμα
Χάρακας
Ψαλίδι
Σαπουνάκι ή μολύβι σημαδέματος
Κλωστή
Σίδερο και σιδερώστρα
Ραπτομηχανή

* Κάνουμε αυτά τα βήματα, αφού έχουμε ράψει το τούνελ για το λάστιχο στην μέση (πριν όμως περάσουμε το λάστιχο) και έχουμε τελειώσει το στρίφωμα στον ποδόγυρο. Καθορίζουμε το μέγεθος των τσεπών που θέλουμε. Προσθέτουμε 1 εκ στο πλάτος και 5 εκ στο μήκος. Σημειώνουμε τις διαστάσεις στο ύφασμα και κόβουμε δύο τσέπες. ΠΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ

Διπλώνουμε κάθε άκρη 1 εκ και σιδερώνουμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε την πλευρά που θα είναι η κορυφή της τσέπης 4 εκ και σιδερώνουμε πάλι. Στη καλή πλευρά του υφάσματος μας καρφιτσώνουμε τις τσέπες στα σημεία που θέλουμε να τις τοποθετήσουμε. Μετράμε ώστε να είναι σε ευθεία γραμμή και να έχουν τις ίδιες αποστάσεις από τις πλαϊνές ραφές και την ζώνη και τις γαζώνουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε το λάστιχο στην μέση και τελειώσαμε.

------------------------------

ΤΣΕΠΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΪΝΗ ΡΑΦΗ
Προμήθειες:
Ύφασμα
Χάρακας
Ψαλίδι
Χαρτί
Σαπουνάκι ή μολύβι σημαδέματος
Κλωστή
Σίδερο και σιδερώστρα
Ραπτομηχανή

* Κάνουμε αυτά τα βήματα αμέσως μετά το κόψιμο των δύο ορθογωνίων κομματιών, ένα για το μπροστινό και ένα για το πίσω μέρος της φούστας μας.
Κατ αρχάς: Σχεδιάζουμε ένα πατρόν τσέπης!
ΠΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ

Τοποθετούμε το χέρι μας στο χαρτί, με τον καρπό μας πιο κοντά στη γραμμή. Σχεδιάζουμε γύρω από το χέρι μας μια μεγάλη καμπύλη όπως φαίνεται στο σχέδιο. Κόβουμε δύο τσέπες κατά μήκος των γραμμών σε διπλωμένο ύφασμα. Έτσι έχουμε τέσσερα κομμάτια τσέπης. Τώρα, πάμε πίσω στα δύο ορθογώνια που έχουμε ήδη κόψει για το μπροστινό και πίσω μέρος της φούστας. Μετράμε από την κορυφή και στις δύο πλευρές, τα σημεία που μας βολεύει να ξεκινούν οι τσέπες. Καρφιτσώνουμε από ένα κομμάτι τσέπης στις πλευρές της φούστας σας με τις καλές πλευρές μαζί.

Κάντε το ίδιο και για τα δύο εμπρός και πίσω ορθογώνια και στις δύο πλευρές. Βεβαιωνόμαστε ότι βάζουμε τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί σας. Γαζώνουμε. Αφού έχουμε γαζώσει και τα τέσσερα κομμάτια τσέπης, σιδερώνουμε.
Τοποθετούμε στην συνέχεια τα κομμάτια της φούστας εμπρός και πίσω με καλές πλευρές μαζί το ένα επάνω στο άλλο και με τις τσέπες ανοιχτές προς τα έξω και καρφιτσώνουμε τις πλαϊνές ραφές της φούστας έως τις τσέπες, συνεχίζουμε και καρφιτσώνουμε τις καμπύλες πλευρές στις τσέπες και πάλι συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πλαϊνές ραφές της φούστας όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Γαζώνουμε εκεί που έχουμε τις καρφίτσες. Γυρίζουμε την φούστα με την καλή πλευρά έξω, και τελειώσαμε με τις πλαϊνές ραφές και τις τσέπες!!!

Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε την ζώνη και το στρίφωμα στην φούστα.

ΠΗΓΗ shrimpsaladcircus
======================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER