ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΑΜΠΙΡ (EMPIRE) ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Είναι μακράν τα πιο κομψά ενδύματα που τονίζουν την γυναικεία θηλυκότητα και προσδίδουν μια ιδιαίτερα αρχοντική εμφάνιση σε κάθε γυναίκα που φορά φορέματα και μπλούζες που είναι ραμμένες στην γραμμή Αμπίρ.
Άλλωστε αυτό αποδεικνύει και η ονομασία του στα Αγγλικά Empire waistline dress.
Για να ράψουμε ένα φόρεμα σε γραμμή αμπίρ, χρειάζεται 1,2 μέτρων ύφασμα διπλόφαρδο.
Σημείωση: Το διπλόφαρδο είναι 1,4 με 1,5 μέτρα.
Τοποθετείται τα πατρόν πάνω στο διπλωμένο στην μέση (στην 1,4 διάσταση) ύφασμα, το στερεώνετε με καρφίτσες για να μην μετακινείται και κόβετε με προσοχή.
ΑΜΠΙΡ (EMPIRE) ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝ
Για το ανωτέρω πατρόν έχουμε χρησιμοποιήσει τις κάτωθι μετρήσεις : Περίμετρο στήθους 96 εκ, Μέση 80 εκ, Περιφέρεια 100 εκ και Ώμος 12 εκ.
ΑΜΠΙΡ (EMPIRE) ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΙΝΙ
Εσείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας μετρήσεις και να κάνετε τις ανάλογες τροποποιήσεις για να φέρετε το πατρόν στα μέτρα σας. Γαζώνετε πρώτα τις πένσες, ξεκινώντας από το ευρύτερο σημείο και καταλήγετε στις μύτες τους. Συνεχίζετε με τα πάνω πατρόν, γαζώνοντας αρχικά τους ώμους, καλές πλευρές μαζί. Μετά τους ώμους σειρά έχει η λαιμόκοψη.
Ακολούθως γαζώνετε τις πλαϊνές ραφές κάτω από τις μασχάλες. Φυσικά έπονται οι μασχάλες.
Επόμενο βήμα είναι να ράψετε τα κάτω κομμάτια του φορέματος (την φούστα). Γαζώνουμε το εμπρός με το πίσω. Έχετε παρατηρήσει βεβαίως ότι ακόμα δεν έχουμε αναφερθεί στην κεντρική πίσω ραφή, δεν το έχουμε ξεχάσει, αλλά το αφήνουμε για το τέλος. Έπεται η ένωση του πάνω κομματιού (μπλούζα) με το κάτω (φούστα). Γαζώνουμε πολύ προσεκτικά ώστε οι πλαϊνές ραφές των δύο κομματιών (φούστα-μπλούζα) να συμπίπτουν. Τέλος γαζώνουμε την πίσω κεντρική ραφή ξεκινώντας από το στρίφωμα και προς τα επάνω σταματώντας 10 -12 εκ. πριν τον λαιμό. Θα χρειαστείτε αυτό το άνοιγμα για να μπορείτε να το φοράτε.
Μπορείτε να το κλείσετε με ένα κουμπάκι, αν θέλετε βάζετε φερμουάρ ή ότι άλλο σας αρέσει και σας βολεύει. Πάντα τελευταίο μένει το στρίφωμα. Για το πατρόν αμπίρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν ότι ύφασμα θέλετε από κάποιο πρόχειρο ύφασμα όπως το μακό ή το ζέρσεϊ μέχρι ταφτάδες και σατέν και να έχετε το ανάλογο αποτέλεσμα, από καθημερινό φόρεμα, φόρεμα εγκυμοσύνης, απογευματινό ή βραδινό φόρεμα και φυσικά τα αριστοκρατικότερα νυφικά.
ΑΜΠΙΡ (EMPIRE) ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΝΥΦΙΚΟ
Το Αμπίρ μπορεί να γίνει στενό φόρεμα ή μπλούζα, χρησιμοποιώντας τις πένσες μέσης και το ντεκολτέ να είναι V ή τετράγωνο. Μπορεί να είναι αμάνικο ή με μισό μανίκι.
Σίγουρα έχετε δει πολλά φορέματα αμπίρ και θα έχετε παρατηρήσει μία ποικιλία σχεδίων για την φούστα.
Γραμμή Α---------- Ίσια,--------- Κλός, ----------- Εβαζέ, -------------Ημικλος, ---------- Πλισέ,-------------με σούρα με φάσα ή χωρίς είναι τα συνηθέστερα πατρόν.
ΑΜΠΙΡ (EMPIRE) ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
Επίσης μπορείτε αντί να κόψετε το πατρόν σε φούστα - μπλούζα, να γαζώσετε ένα λάστιχο στο σημείο που χωρίζουν το πάνω από το κάτω και επομένως σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να βάλουμε πένσες. Με σούρα μπορεί να γίνει και φόρεμα εγκυμοσύνης. Όρεξη να έχετε και θα μεγαλουργήσετε.
=========  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER