ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΑΠΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

 ΑΠΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ
Αυτό είναι ένα εύκολο έργο και μια καλή αρχή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με την ραπτική.
Το φόρεμά εδώ αποδείχθηκε λίγο κοντό, αλλά φαίνεται ότι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε η κοπελιά από τη ικανοποίηση στο πρόσωπό της.
ΠΑΤΡΟΝ:
Σχεδιασμένο με βάση μία φαρδιά μπλούζα. Θέλετε να κάνετε και εσείς ένα τέτοιο καθημερινό φόρεμα? Δείτε πως...
Αντιγράψτε ένα t-shirt. Διπλώστε το ύφασμα σας στα τέσσερα, τώρα έχετε δύο τσακίσεις, έτσι ώστε όταν κόψετε και το εμπρός αλλά και το πίσω κομμάτι να είναι ενιαία, δηλαδή να μην χρειάζονται ραφή στην μέση.
Επεκτείνετε λίγο το μανίκι στον ώμο, όπως απεικονίζεται.
Σημειώστε στο ύφασμα που τελειώνει η πλαϊνή ραφής σας. Σχεδιάστε στο ντεκολτέ σας. Μπορείτε να το κάνετε χαμηλότερο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία ή να το αφήσετε ως έχει.  Σημειώστε που θα ράψετε την ζώνη σας στη μέση. Επίσης μετρήστε πόσο μακρύ θέλετε να είναι το στρίφωμα. Επίσης, προσθέστε 1 εκ περιθώριο ραφής. Σηκώστε το στρίφωμα σας στην πλαϊνή ραφή περίπου 1,5 εκ για να εξαλείψετε την πιθανότητα να κρεμάει το φόρεμα στις πλαϊνές ραφές.  
Ένας καλός τρόπος να γίνει αυτό είναι να μετρήσετε στο Κέντρο Εμπρός, από τη γραμμή της μέσης έως το στρίφωμα και στη συνέχεια να μετρήσετε πάλι από την γραμμή της μέσης πάνω στις πλαϊνές ραφές έως το στρίφωμα. Πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος.
Επάνω βλέπετε την γραμμή όπου θα ραφτεί η θήκη για να περάσει το λάστιχο. Ράψτε τους ώμους, τις πλαϊνές ραφές,  τον λαιμό, τα μανίκια και το στρίφωμα στον ποδόγυρο με μια διπλή βελόνα στην ραπτομηχανή. Απλά γυρίστε πριν το ύφασμα 1 εκ, και γαζώστε.
Για την θήκη στην μέση χρησιμοποιήθηκε αυτή η υπέροχη ταινία λύκρας που είναι ότι πρέπει για την περίπτωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρέλι, το οποίο αφού ανοίξετε, το σιδερώνετε ανοιχτό ώστε να είναι σαν φαρδιά ταινία ή ακόμα να κάνετε τη δική σας θήκη από το ίδιο ύφασμα με το φόρεμα σας. Απλά να είναι περίπου 1 εκ ευρύτερη από το φάρδος του λάστιχου που θα χρησιμοποιήσετε.
Το λάστιχο που χρησιμοποιήθηκε εδώ είναι 2 εκ και έτσι η θήκη έγινε 3 εκ. Ράψτε με ένα πολύ μικρό περιθώριο ραφής, μεταξύ 0,5 και 0,3 εκ. Το μήκος του λάστιχου πρέπει να είναι 5 με 7 εκ μικρότερο από την μέτρηση της μέσης σας. Η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει περισσότερο από 1 έως 2 ώρες. Το ύφασμα που χρειάστηκε είναι περίπου 1 με 1,5 μ. Βρίσκοντας στην αγορά υφάσματα από 1 ευρώ το μέτρο το κόστος του δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ.
ΠΗΓΗ sewcountrychick
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER