ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ

Βλέποντας αυτήν την μπλούζα ενθουσιάστηκα και ήθελα να φτιάξω μία δική μου.
Έπρεπε οπωσδήποτε και γρήγορα να ράψω ένα τέτοιο βολάν σε μία δική μου μπλούζα. Αντιλαμβανόμουν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο εύκολο ήταν.
Νομίζω ότι το δικό μου βολάν αποδείχθηκε λίγο μεγαλύτερο από αυτό που φανταζόμουν, οπότε αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε μερικά εκατοστά από το μήκος των λωρίδων.
Αποφάσισα να προσθέσω το βολάν σε αυτή την ροζ μπλούζα και θα μου άρεσε πάρα πολύ να το κάνω αυτό με ροζ βολάν, θεωρώντας ότι σε μονόχρωμο θα ήταν πιο όμορφο. Αλλά από την άλλη ήθελα να χρησιμοποιήσω μόνο κάτι από αυτά που είχα, γι 'αυτό πήρα ένα παλιό κρεμ μπλουζάκι από την ντουλάπα μου που το είχα ξεχάσει εκεί για χρόνια και προχώρησα σε αυτό το έργο.
1: Ξεκινήστε κόβοντας μία λωρίδα πλάτους 5 εκ και μήκους 60 εκ , όπου η μία πλευρά - η εξωτερική - πρέπει να κοπεί με καρικοψάλιδο και για την κοπή της άλλης πλευράς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό ψαλίδι. Επαναλάβετε για να κόψετε 2 ακόμα λωρίδες η μία φάρδους 6,5 εκ και μήκους 60 εκ και η άλλη λωρίδα φάρδους 8 εκ και μήκους 60 εκ πάλι. Δηλαδή έχουμε 3 λωρίδες οι οποίες έχουν μήκος 60 εκ και οι τρεις και φάρδος η πρώτη 5 εκ, η δεύτερη 6,5 εκ και η τρίτη και τελευταία 8 εκ.
2: Καρφιτσώστε τις λωρίδες την μία επάνω στην άλλη, βάζοντας κάτω την φαρδύτερη.
4: Γαζώστε διαλέγοντας την μακρύτερη βελονιά, ράψτε σε όλη τη διαδρομή και στη συνέχεια, γαζώστε τις άκρες μαζί.
5: Αργά και προσεκτικά, τραβήξτε την επάνω κλωστή για να σουρώσουν οι λωρίδες σχηματίζοντας το βολάν, μέχρι η πλευρά που έχει την σούρα να έχει μήκος 30 εκ. Ασφαλίστε τα δύο άκρα με μπρος πίσω ραφή, ώστε να παραμένουν στην θέση τους.
5: Καρφιτσώστε το βολάν σας στο πουκάμισό σας δημιουργώντας ένα σχήμα «U», με ραφές συγκινητικό, και γαζώστε το πάνω στην μπλούζα.
6. Θα έλεγα ότι είστε έτοιμοι, αλλά σκέφτηκα ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο, γι 'αυτό έραψα μία μικροσκοπική δαντέλα πάνω στο σχήμα «U», κατά μήκος των κυματισμών ραφών.
Τελειώσαμε!!
Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω αυτήν την τεχνική με ένα λεπτότερο ύφασμα ώστε να φαίνεται σχεδόν σαν διακοσμητική τρέσα πάνω στην αρχική μπλούζα. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι τόσο όμορφο και γλυκό!!
ΠΗΓΗ rufflesandstuff
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER