ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΜΟΥΑΡ

Πριν αρκετά χρόνια - δεν θυμάμαι πόσα - έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό ραπτικής -ούτε και ποιο περιοδικό ήταν θυμάμαι - και ξεφυλλίζοντας το, βρέθηκα σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την τοποθέτηση φερμουάρ.
Το διάβασα τότε, γιατί κυρίως με εντυπωσίασε ο τίτλος, που ακόμα θυμάμαι και είναι ο ίδιος τίτλος που χρησιμοποιώ και εγώ σε αυτήν την ανάρτηση.
"Στα δόντια του φερμουάρ".
Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τον τρόπο που τοποθετούμε το φερμουάρ σε μία φούστα, φόρεμα κλπ. Νομίζω ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι να γαζώσουμε το φερμουάρ, πριν γαζώσουμε τις άλλες ραφές. Πατάμε με το σίδερο τα περιθώρια ραφής πριν βάλουμε το φερμουάρ.
Έχουμε λοιπόν προετοιμάσει σωστά το άνοιγμα. Βάζουμε το φερμουάρ κλειστό κάτω από το άνοιγμα. Πρέπει η απόσταση από την κορυφή να είναι 6-10 χιλιοστά και 2-3 χιλιοστά στο κάτω μέρος ώστε να κρύβει το τελείωμα η ραφή. Τρυπώνουμε αρχίζοντας από κάτω στην αριστερή πλευρά. Προσέχουμε το ύφασμα να επικαλύπτει τουλάχιστον τα δοντάκια μέχρι την μέση του φερμουάρ ή ελάχιστα περισσότερο.
Συνεχίζουμε και τρυπώνουμε την άλλη πλευρά του φερμουάρ -πάντα κλειστό- από την κορυφή αυτήν την φορά προς την βάση και φροντίζουμε αυτή η πλευρά του υφάσματος - η δεξιά του φερμουάρ - να επικαλύπτει λίγο την άλλη πλευρά του υφάσματος - την αριστερή του φερμουάρ-.
Με άλλα λόγια το φερμουάρ τώρα δεν πρέπει να φαίνεται καθόλου.
Στην συνέχεια γαζώνουμε ξεκινώντας από την κορυφή της αριστερής πλευράς και με το φερμουάρ λίγο ανοιχτό, όταν η βελόνα μας πλησιάσει αυτό το σημείο, σταματάμε το γάζωμα και με την βελόνα μέσα στο ύφασμα, σηκώνουμε το ποδαράκι και κλείνουμε προσεκτικά το φερμουάρ.
Ξανακατεβάζουμε το ποδαράκι και συνεχίζουμε το γαζί μέχρι την βάση, δηλαδή 2-3 χιλιοστά μετά το στοπ του φερμουάρ. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με την βελόνα στο ύφασμα, σηκώνουμε το ποδαράκι και γυρίζουμε κάθετα. Κάνουμε το μικρό κάθετο γαζί, και ξανά με την βελόνα στο ύφασμα, σηκώνουμε το ποδαράκι και γυρίζουμε πάλι κάθετα.
Αρχίζουμε να γαζώνουμε παράλληλα με το πρώτο γαζί μας και σε κάποιο σημείο στο κέντρο σταματάμε. Αφήνουμε την βελόνα μέσα στο ύφασμα πάλι και σηκώνουμε το ποδαράκι, ανοίγουμε το φερμουάρ και τραβάμε την γλωσσίτσα να περάσει από την κάτω μεριά της βελόνας. Κατεβάζουμε το ποδαράκι και τελειώνουμε το γαζί μας.
Δεν ξεχνάμε στην αρχή και στο τέλος να στερεώσουμε το φερμουάρ με εμπρός-πίσω γαζί.
Το φερμουάρ μας είναι πλέον στην θέση του και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες ραφές μας.
Photos : Pinterest
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER