ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΟ

 ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΟ
Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που μοιράζομαι με όλες εσάς αυτό το φόρεμα που έφτιαξα μόνη μου.
Έχω φτιάξει αυτό το φόρεμα μια-δυο φορές ακόμη στο παρελθόν  αλλά τώρα αποφάσισα να γράψω ένα μικρό απλό tutorial.      Σε όλες εσάς, υπόσχομαι ότι αυτό είναι ένα εύκολο έργο- και σίγουρα είναι η τέλεια στιγμή για να πάρετε τη ραπτομηχανή σας και να ράψετε για τον εαυτό σας ένα όμορφο Ανοιξιάτικο - Καλοκαιρινό φόρεμα!
Τι θα χρειαστείτε για αυτό το μικρό έργο;
Ένα εφαρμοστό μπλουζάκι (το δικό μου κόστισε 9 ευρώ), περίπου 1,80 μέτρα υφάσματος, ελαστική κλωστή, ψαλίδι ή περιστροφικό κόπτη & ματ, χάρακα, και κιμωλία. Το πρώτο βήμα είναι στο μπλουζάκι να σημειώσουμε το μικρότερο μέρος της μέσης. Από αυτό το σημείο, πηγαίνετε κάτω 1,20 εκ. Χρησιμοποιώντας κιμωλία σας και ένα χάρακα, σημειώστε μια ευθεία γραμμή γύρω από το μπλουζάκι σε αυτό το σημείο.
Κόψτε κατά μήκος της γραμμής που σημειώσατε με την κιμωλία. (Αυτό το μέρος είναι εντελώς προαιρετικό) Χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος της μπλούζας σας που μόλις έχετε κόψει, κόψτε μια λωρίδα 8 εκ. (Εγώ χρησιμοποίησα όλο το πλάτος της μπλούζας). Με το χέρι τυλίξτε στο μασούρι σας την ελαστική κλωστή σας, γυρίστε το μήκος βελονιάς σας μέχρι το μέγιστο, και ράψτε ακριβώς κάτω από το κέντρο της μεγάλης λωρίδας των 8 εκ. Θα αρχίσει να σουφρώνει, αλλά όταν το σιδερώσετε με την ζέστη που θα βγάζει το σίδερο θα σουφρώσει ακόμη περισσότερο. Τοποθετήστε αυτό το βολάν στο κέντρο της μπλούζας σας και καρφιτσώστε το για να παραμείνει στη θέση του. Γαζώστε στο κέντρο, χρησιμοποιώντας μια ταιριαστού χρώματος κλωστή. Τώρα, πρέπει να κάνουμε κάποια μέτρηση. Μετρήστε την περιφέρεια σας στο ευρύτερο σημείο σας, πολλαπλασιάστε το με 1,5, και στην συνέχεια το διαιρούμε με το 2, και αυτό μας δίνει το πλάτος της φούστας. Το μήκος είναι όποιο μήκος εσείς θέλετε να είναι συν 5 εκ. Θα πρέπει να κόψετε δύο ορθογώνια στις μετρήσεις αυτές. (Παράδειγμα: ευρύτερο σημείο μου είναι 99, πολλαπλασιάζοντας επί 1,5 = 148,5. Διαιρώντας με το 2 έχουμε 74,26. Επιλέγω το μήκος να είναι περίπου 65 εκ! (με την πρόθεση το στρίφωμα να μπορεί να γίνει κοντύτερο αν θέλω), έτσι προσθέτοντας 5 εκ μου δίνει 70 εκ. ΈΤΣΙ, θα κόψω δύο ορθογώνια μέτρηση 148,5 x 70 εκ. Θα πάρετε αυτά τα δύο ορθογώνια με τις καλές πλευρές μαζί και  θα ράψετε τις δύο πλαϊνές ραφές (τις 70 εκ πλευρές). Μόλις έχετε την φούστα που σχηματίστηκε, επιμηκύνετε το μήκος βελονιάς σας στο μέγιστο και ράψτε με βελονιά τρύπωμα κατά μήκος της κορυφής της φούστας σας. Στη συνέχεια, σουρώστε την κορυφή της φούστας σας μέχρι το πλάτος να ταιριάζει με το πλάτος της μπλούζας σας.
Τώρα, βάζετε την μπλούζα σας μέσα στην φούστα στο σημείο της μέσης με τις καλές πλευρές μαζί όπως βλέπετε στην εικόνα κάτω, έτσι ώστε να ταιριάζουν οι πλαϊνές ραφές. Καρφιτσώστε και ράψτε σε όλο το μήκος γύρω.
Να είστε βεβαία ότι δεν τεντώνετε την μπλούζα σας για να ταιριάζει με την φούστα. Γυρίστε την καλή πλευρά έξω και έχετε σχεδόν τελειώσει!
Για να κάνετε μια χαριτωμένη ζώνη, θα πρέπει να κόψετε δύο 30 εκ πλάτους λωρίδες σε όλο το μήκος του υφάσματος. Ράψτε αυτές τις λωρίδες με τις κοντές πλευρές μαζί για να δημιουργήσετε μία πολύ μακριά λωρίδα. Διπλώστε με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε σε όλο το μήκος της μακριάς πλευράς, δημιουργώντας ένα σωλήνα. Γυρίστε το ύφασμα με την καλή πλευρά έξω και ράψτε τις άκρες της λωρίδας. Βρείτε το κέντρο του φορέματος σας και το κέντρο της ζώνης σας. Καρφιτσώστε την ζώνη σας στο φόρεμα και με το χέρι μαζέψτε την ζώνη σας, έτσι ώστε να μην ίσια. Ράψτε τη στη θέση της. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό για τις δύο πλευρικές ραφές, αν θέλετε. Δέστε σε φιόγκο, και voila!
Τελειώσατε!
Πηγή sewcaroline
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER