ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ
Αυτά τα παντελόνια είναι η ιδανική λύση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Οι σχισμές στα πλαϊνά επιτρέπουν στο αεράκι να μας δροσίζει, ενώ ταυτόχρονα μας καλύπτει τέλεια.
Θα χρειαστούμε 2 μέτρα ύφασμα. Εξαιρετικά για την περίπτωση υφάσματα
είναι το λινό και το βαμβακερό αλλά, και ένα 50% ρεγιόν και 50% πολυεστέρα σύμμεικτο είναι πολύ καλό.
Απλά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα δεν είναι διαφανές.
Θα χρειαστούμε δύο ορθογώνια κομμάτια υφάσματος. Το μήκος θα πρέπει να είναι η μέτρηση μας από την μέση μας έως το πάτωμα + 2,5 εκ για το στρίφωμα και 5 εκ για την μέση. Το πλάτος θα πρέπει να είναι ίσο με την μέτρηση της περιφέρειας μας + περίπου 30 εκ για επικάλυψη + 4 εκ ( 2 εκ για κάθε πλαϊνό στρίφωμα). Οπότε, αν το μήκος μας είναι 90 +2,5 +5 = 97,5 εκ, στρογγυλεμένο
1 μέτρο για εμπρός και 1 για πίσω, συνολικά χρειαζόμαστε 2 μέτρα μήκος, και αν η περίμετρος της περιφέρειάς μας είναι 90 +30 +4 =124 εκ, στρογγυλεμένο 1,5 μέτρο είναι το πλάτος που θα χρειαστούμε.
Από το ύφασμα που θα περισσέψει μπορούμε να ράψουμε τις λωρίδες που θα χρειαστούμε. Άρα χρειαζόμαστε 2 μέτρα μήκος Χ 1,5 μέτρο πλάτος.
Προτείνω να μην τσιγκουνευτείτε το ύφασμα κατά την κατασκευή γιατί είναι πολύ εύκολο να κάνουμε ένα μεγαλύτερο στρίφωμα στα πλαϊνά ή κάτω, αν είναι πάρα πολύ μεγάλο. Κόβουμε το ύφασμα μας στην μέση κατά μήκος και έχουμε 2 ορθογώνια κομμάτια 1 μ x 1,5 μ.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι επάνω στο άλλο καλές πλευρές μαζί και προσεχτικά διπλώνουμε κατά πλάτος και τώρα βλέπουμε ένα ορθογώνιο (1 μ x 75 εκ).
Κόβουμε την περιοχή του καβάλου στην τσάκιση.
Προκύπτει ένα σχήμα σαν ένα μισό του U κατά μήκος του κέντρου.
Αν θέλουμε ένα ακριβές σχήμα μπορούμε να τοποθετήσουμε επάνω πριν κόψουμε ένα παντελόνι μας και να ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή.
Όταν ξεδιπλώσουμε τα ορθογώνια θα δούμε ολόκληρο το U.
Γαζώνουμε την καμπύλη ραφή του καβάλου κατά μήκος αυτού του U.
Καλό θα είναι να κάνουμε αυτό το γαζί 2 φορές για ενίσχυση καθώς η περιοχή αυτή δέχεται την περισσότερη πίεση. Στην συνέχεια ράβουμε τα στριφώματα κάτω, στα πλαϊνά και τέλος στην ζώνη. Ράβουμε από το ύφασμα που έχει περισσέψει τις 4 λωρίδες που χρειαζόμαστε και τις προσαρμόζουμε στις άκρες της ζώνης. Αν δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία μπορούμε στην θέση των λωρίδων να χρησιμοποιήσουμε κορδέλες.
Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να ράψουμε σορτς και βερμούδες.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER