ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

 
ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ
Σήμερα θα σας δείξω το φωτιστικό της ξαδέρφης μου της Ελένης, που εννοείται ότι το έφτιαξε μόνης της,
με χειροποίητες δαντέλες που υπήρχαν ξεχασμένες σε κάποια συρτάρια, άχρηστες για χρόνια.
Είναι καταπληκτική η δουλειά που έχει κάνει. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο μου άρεσε και μου άρεσε τόσο πολύ που και με έβαλε στην διαδικασία να ψάξω να βρω περισσότερες ιδέες και φυσικά να μας δώσω μία ευκαιρία πως να την μιμηθούμε. Ας δούμε λοιπόν πως φτιάχνουμε λαμπατέρ ή καπέλα για φωτιστικά.
Μια από τις πιο διασκεδαστικές και δημιουργικές εργασίες για όλες εμάς που μας αρέσει να δημιουργούμε με τα χέρια μας, είναι οι ανακαινίσεις φωτιστικών. Είμαι σίγουρη ότι όλες έχουμε τουλάχιστον μια λάμπα για την οποία δεν είμαστε και πολύ ικανοποιημένες, ίσως γιατί θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη επίπλωση, ή γιατί ίσως απλά δεν μας αρέσει ή γιατί ίσως......
Χιλιάδες ίσως και γιατί.
Το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται ανανέωση ή αντικατάσταση. Πρώτα απ 'όλα, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα πρόβλημα στην λάμπα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστη. Στην πραγματικότητα, το πιθανότερο είναι, το πιο σημαντικό μέρος της λάμπας να εξακολουθεί να είναι λειτουργικό. Δεύτερον, μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να αλλάξουμε την εμφάνισή της λάμπας μας. Ένα στοιχείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα vintage πορτατίφ είναι ένα πλεκτό πετσετάκι.
Ακούγεται περίεργο, αλλά όταν το τοποθετήσουμε στο καπέλο της λάμπας, το πρώτο που θα σκεφτούμε είναι ότι το πετσετάκι  έγινε για το σκοπό αυτό.
Ας δούμε λοιπόν, πώς μπορούμε να μετατρέψουμε μια παλιά ή σπασμένη λάμπα σε ένα vintage αριστούργημα. Πρώτα αφαιρούμε όλο το ύφασμα ή υαλοβάμβακα γύρω από την λάμπα ή το πορτατίφ. Το μόνο που χρειάζεται να παραμείνει είναι ο σκελετός του λαμπτήρα.
Θα πρέπει να μετρήσουμε το ύψος και το πλάτος του αμπαζούρ.
Μπορούμε τυλίγοντας το με χαρτί να βγάλουμε το ακριβές πατρόν. Ακολούθως μεταφέρουμε το πατρόν σε ύφασμα της αρεσκείας μας και αποφασίσουμε ένα σχέδιο για αυτό. Στη συνέχεια, βάζουμε τα πετσετάκια στο σχέδιο που έχουμε δημιουργήσει για το πορτατίφ. Τα ράβουμε με λευκό νήμα κεντήματος για να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο που μας αρέσει. Μόλις γίνει αυτό, τοποθετούμε το ύφασμα πάνω στο σκελετό του φωτιστικού  και το ράβουμε ώστε να παραμείνει σταθερό στην θέση του.
Είναι εύκολος, δημιουργικός και πολύ καλός τρόπος για να επιδιορθώσουμε μια λάμπα, να φτιάξουμε μία νέα και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε κάποιες από τις παλιές δαντέλες που βρίσκονται κάπου καταχωνιασμένες στο σπίτι. Αυτό είναι μία ιδέα για τις χρυσοχέρες φίλες μας, οι οποίες μπορούν να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου ύφασμα και να πλέξουν το καπέλο εξ ολοκλήρου.
Φωτο : Pinterest
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER