ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΤΖΙΝ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΔΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΖΙΝ

 Έχουμε ένα παλιό παντελόνι τζιν που δεν χρησιμοποιούμε πια;
Γιατί να μην το μεταποιήσουμε σε μια φούστα προσθέτοντας κάποια chic κομμάτια δαντέλας που έχουμε φτιάξει με το βελονάκι ή κάποια άλλα κομμάτια δαντέλας που έχουμε αγοράσει; 
 Άλλωστε τα τζιν δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας και μπορούν να φορεθούν σε κάθε εποχή, έτσι δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα καλοκαίρι για να φορέσουμε αυτήν την πανέμορφη φούστα.
Μπορούμε να πάρουμε το παλιό τζιν και να το μεταποιήσουμε σε λίγα απλά βήματα.
Θα χρειαστούμε
– ένα παλιό τζιν ( όχι χαμηλοκάβαλο κατά προτίμηση) ;
– 3 κομμάτια άσπρης δαντέλας και ένα
διαφορετικό κομμάτι δαντέλας για την ζώνης
– ραπτομηχανή
– ψαλίδι.
Οδηγίες
Στο τζιν κόβουμε τα πόδια στο επιθυμητό μήκος.
Είναι πολύ σημαντικό εδώ να έχουμε αποφασίσει πόσο κοντή ή μακρυά θέλουμε η φούστα να είναι. Ξεκινάμε κόβοντας το παντελόνι. Από αυτό θα χρειαστούμε μόνο το επάνω κομμάτι για να το χρησιμοποιήσουμε ως μπάσκα στην φούστα που πρόκειται να δημιουργήσουμε.  Σχεδιάζουμε μία γραμμή από την μία ραφή έως την άλλη περίπου 3 εκ κάτω από τις τσέπες. Η γραμμή αυτή πρέπει να είναι πάνω από τον καβάλο. Πριν κόψουμε γυρίζουμε τις εμπρός τσέπες προς τα πάνω, γιατί δεν θέλουμε να τις καταστρέψουμε κατά λάθος μιας και θέλουμε η φούστα μας να έχει τσέπες μπροστά. Ελέγχουμε ότι όλα είναι καλά και κόβουμε προσεκτικά επάνω στο σημάδι μας. Καρικώνουμε να μην ξεφτάει ή με το χέρι ή με ζιγκ ζαγκ ραφή στην ραπτομηχανή μας.  Αφού λοιπόν κόψουμε, τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι της δαντέλας και ράβουμε κατά μήκος του ποδόγυρου και φυσικά συνεχίζουμε και κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα δύο κομμάτια δαντέλας. Ράβουμε κάθε κομμάτι δαντέλας πάνω στο προηγούμενο κομμάτι. Αν θέλουμε η φούστα να γίνει μακρύτερη μπορούμε να προσθέσουμε όσα κομμάτια θέλουμε. Στο επάνω μέρος της φούστας, ράβουμε την διαφορετική δαντέλα η οποία θα έχει την θέση της ζώνης.

==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER