ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΡΔΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΡΔΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΑΣ Α
Γιατί πρωί- πρωί να παλεύεις με ένα παντελόνι που είναι πολύ ζόρικο, που δεν μπορείς με τίποτα να το βάλεις; Δεν μπορεί και εσείς έχετε ζήσει τα πρωινά που ξαπλώνετε στο κρεβάτι αλλά δεν λένε με τίποτα να κουμπωθούν τα άτιμα. Γιατί λοιπόν να στριμώχνεσαι μέσα σε αυτό, να μην μπορείς να αναπνεύσεις όταν υπάρχει λύση;
Και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχα το ίδιο πρόβλημα, με πολύ μεγάλη δυσκολία έμπαινα στο παντελόνι μου και η αλήθεια είναι ότι υποφέραμε και οι δυο (και εγώ και το παντελόνι. Ευτυχώς όμως ανακάλυψα την λύση με την προσθήκη μιας λωρίδας υφάσματος στα πλαϊνά και έτσι του πρόσθεσα στυλ και χρόνο ζωής.
Προσθέστε μια κομψή πινελιά στα αγαπημένα παντελόνια σας που δεν σας κάνουν πλέον και κάντε τα λίγο πιο άνετα την ίδια στιγμή. Αν το παντελόνι σας είναι ελάχιστα στενό, θα χρειαστείτε μόνο ένα ξηλωτήρι για να ανοίξετε την ραφή και να το επιδιορθώσετε.
Ωστόσο, αν θέλετε μεγαλύτερη άνεση, μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι ύφασμα (τσόντα) στις πλαϊνές ραφές.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΡΔΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΑΣ
ΥΛΙΚΑ
Ξηλωτήρι
Μεζούρα
10 έως 20εκ παρόμοιο ύφασμα
Κοφτερό ψαλίδι
Σίδερο και σιδερώστρα
Ραπτομηχανή
Καρφίτσες
Επιλογή 1 : Χωρίς πρόσθετα κομμάτια υφάσματος.
Αν το μόνο που χρειάζεται είναι να το ανοίξετε λίγο για να κάνετε το παντελόνι σας πιο άνετα, και οι ραφές έχουν γίνει με κοπτοράπτη, μπορεί να είναι αρκετό για να χρησιμοποιήσετε έναν ξηλωτήρι για να αφαιρέσετε την εξωτερική ραφή στην κάθε πλευρά του παντελονιού σας. Αυτή η τεχνική θα σας δώσει ένα επιπλέον 1,25 εκ περίπου σε κάθε πλευρά.
Επιλογή 2: Με πρόσθετα κομμάτια υφάσματος.
Αν χρειάζεστε περισσότερο από 1,25 εκ επιπλέον χώρο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο όμορφο ύφασμα στις πλαϊνές ραφές.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΡΔΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Ξεκινήστε μετρώντας γύρω από το ευρύτερο μέρος της περιφέρειας σας. Σημειώστε αυτήν την μέτρηση σε χαρτί. Στη συνέχεια, μετρήστε την περιφέρεια στο παντελόνι σας στο σημείο όπου είναι φαρδύτερο. Αφαιρέστε τη μέτρηση του παντελονιού από την μέτρηση της περιφέρειας σας. Αυτό θα σας υποδείξει πόσο πρέπει να φαρδύνετε το παντελόνι σας για να σας κάνει. Τώρα διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με το 2. Ο αριθμός που θα βρείτε, θα είναι το φάρδος για κάθε τσόντα που θα πρέπει να ραφτεί σε κάθε πλευρά. Προσθέστε 3-4 εκ σε αυτόν τον αριθμό για να σας επιτρέψει να έχετε περιθώρια ραφής 1,5-2 εκ σε κάθε ραφή.
Για παράδειγμα, εάν μετά την αφαίρεση της μέτρησης του παντελονιού από την μέτρηση της περιφέρειας σας, βρείτε ότι χρειάζεστε συνολικά 20 εκ περισσότερα, έχουμε, 20/2 = 10 + 3 = 13. Έτσι, κάθε τσόντα ύφασμα θα πρέπει να κοπεί στα 13 εκ.
Βήμα 2
Μετρήσετε το μήκος του παντελονιού με την μεζούρα.
Βήμα 3
Κόψτε δύο πρόσθετα κομμάτια υφάσματος (τσόντες) τα οποία έχουν τις διαστάσεις που ήδη έχετε καταλήξει ότι χρειάζονται στο μήκος και φάρδος.
Βήμα 4
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό ψαλίδι, κόψτε τις πλαϊνές ραφές στο παντελόνι όσο πιο κοντά στην εσωτερική ραφή γίνεται.
Βήμα 5
Όταν φτάσετε στην ζώνη, απλά κόψτε και αυτήν. Όταν τελειώσετε με την κοπή, και των δύο πλευρικών ραφών του παντελονιού σας, ανοίξτε το.
Βήμα 6
Διπλώστε 1/2 εκ και πατήστε δύο φορές σε κάθε μικρή πλευρά του πρόσθετου κομματιού υφάσματος.
Βήμα 7
Ράψτε τις μικρές άκρες σε κάθε τσόντα για να δημιουργήσετε ένα τελικό στρίφωμα.
Βήμα 8
Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε τις τσόντες στις πλευρές του παντελονιού.
Βήμα 9
Ράψτε κάθε πλευρά της τσόντας επί των πλευρών του παντελονιού με περιθώριο ραφής 1,5-2 εκ. Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε τις καρφίτσες καθώς γαζώνετε.
Βήμα 10
Πατήστε κάθε νέα πλαϊνή ραφή ανοιχτή με το σίδερο.
Βήμα 11
Για να ολοκληρώσετε ραφές σας και να αποφύγετε το ξέφτισμα, κοντά σε κάθε πλευρά της ραφής κάντε ένα εξώραφο. Το εξώραφο δίνει επίσης ένα πολύ ωραίο φινίρισμα στο παντελόνι σας.
Τώρα φορέστε το παντελόνι σας και απολαύστε την άνεση και το νέο του στυλ.
 Πηγή ehow
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER