ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

 6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
Ενδιαφέρεστε για ράψιμο με ελαστικά υφάσματα;
Τα ελαστικά και πλεκτά υφάσματα είναι ιδανικά για υπέροχα ρούχα! 
Είναι εύκολα στην εφαρμογή, εύκολα στο πλύσιμο, και δεν είναι ανάγκη να είστε τόσο σχολαστικοί και ακριβείς, όπως πρέπει να είστε με τα υφαντά υφάσματα. Αλλά κατά την κοπή, το ράψιμο, και το φινίρισμα των ελαστικών υφασμάτων, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Εδώ είναι έξι συμβουλές για την εργασία με τέτοιου είδους υφάσματα:
1. Επιλέξτε την κατεύθυνση της ελαστικότητας σοφά.
Τοποθετήστε τα κομμάτια του πατρόν σας στο ύφασμα, ώστε η κατεύθυνση της ελαστικότητας να είναι οριζόντια στο σώμα σας, αντί πάνω και κάτω. Αυτό θα σας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εφαρμογή του ενδύματος.
2. Χρησιμοποιήστε ένα περιστροφικό κόπτη και επιφάνεια κοπής.
Όταν κόβετε ελαστικά υφάσματα με το ψαλίδι, το ύφασμα μερικές φορές κρεμάει, ξεχειλώνει κατά την διάρκεια της διαδικασίας κοπής,και δημιουργεί ακανόνιστες άκρες και το κόψιμο δεν είναι ακριβές. Εάν χρησιμοποιείτε ένα περιστροφικό κόφτη και την ειδική επιφάνεια κοπής θα έχετε ένα καθαρότερο και πιο ακριβές αποτέλεσμα στις γραμμές κοπής.
3. Ράψτε με μια βελόνα με στρογγυλεμένη μύτη (ballpoint).
Μην χρησιμοποιείτε μια συνηθισμένη, μυτερή βελόνα στην ραπτομηχανή όταν ράβετε ελαστικά υφάσματα, γιατί όταν το κάνετε αυτό η βελόνα σας θα τρυπήσει τις ελαστικές ίνες και θα τις καταστρέψει. Μια ειδική βελόνα με στρογγυλεμένη μύτη (ballpoint), θα γλιστρήσει προς τα κάτω ανάμεσα στις ίνες χωρίς να τις βλάψει ή να τις αποδυναμώσει.
4. Χρησιμοποιήστε μία κατάλληλη βελονιά.
Όταν ράβετε ελαστικά υφάσματα σε μία απλή ραπτομηχανή, χρησιμοποιήστε μία ελαστική βελονιά αν υπάρχει στις βελονιές της ραπτομηχανής σας ή αν δεν υπάρχει μία ζιγκ-ζαγκ βελονιά είναι η κατάλληλη. Μια ίσια απλή βελονιά θα σπάσει όταν τεντώσετε το ύφασμα, έτσι επιλέξτε μια βελονιά που θα τεντώνει μαζί με το ύφασμα.
5. Τελειώστε τις άκρες με ρέλι.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ρέλι (που μπορεί να κοπεί απευθείας από το ελαστικό ύφασμα σας) για να ενθυλακώσει τις άκρες του ρούχου σας για μια επαγγελματική εμφάνιση και φινίρισμα που είναι εύκολο να το κάνουμε. 
6. Χρησιμοποιείστε την σωστή κλωστή.
Μία βαμβακερή κλωστή δεν έχει ελαστικότητα, με αποτέλεσμα να σπάει εύκολα όταν το ύφασμα τεντώνει. Χρησιμοποιείστε μια πολυεστερική κλωστή για να αποφύγετε δυσάρεστα προβλήματα και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER