ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ "V"

 ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ V
ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ "V"
Πολλές γυναίκες επιλέγουν μια λαιμόκοψη V, επειδή τραβάει το μάτι επάνω προς το πρόσωπο και δημιουργεί ένα σχήμα καρδιάς.
Μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ότι επιμηκύνει το σώμα - και ποιος δεν θέλει αυτό; Ακόμα κι αν δεν είστε μια έμπειρη μοδίστρα, μπορείτε να μεταμορφώσετε την στρογγυλή λαιμόκοψη σας, σε ένα κολακευτικό V μέσα σε λίγα απλά βήματα.
Υλικά
Ξηλωτιράκι (Seam ripper)
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή με στρογγυλή βελόνα
 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ V
Βήμα 1. Με το ξηλωτιράκι (seam ripper) αφαιρούμε το περιλαίμιο από το μπροστινό μέρος της λαιμόκοψης. Σταματάμε όταν φτάσουμε στις ραφές των ώμων και αφήνουμε το πίσω μέρος του περιλαίμιου όπως είναι.
 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ V ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 2. Διπλώνουμε την μπλούζα στη μέση κατά μήκος, συνδυάζοντας τις ραφές των ώμων και συνεχίζουμε κατά μήκος του κέντρου μπροστά.
Βήμα 3. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό ψαλίδι για να κόψουμε το νέο ντεκολτέ. Σχηματίζουμε γωνία από τις ραφές των ώμων για να είμαστε σίγουρες ότι δεν θα κόψουμε πάνω από 5 εκ κάτω από το κέντρο μπροστά. Εάν κόψουμε περισσότερο από 5 εκ, θα χρειαστούμε περισσότερα ύφασμα για το περιλαίμιο. Αν κόψουμε λιγότερο από 5 εκ, το υπάρχον περιλαίμιο θα είναι αρκετό.
Βήμα 4. Κόβουμε με κοφτερό ψαλίδι το αρχικό περιλαίμιο.
Βήμα 5. Τεντώνουμε το περιλαίμιο μερικές φορές πριν το καρφιτσώσουμε πίσω, επάνω στην μπλούζα.
Βήμα 6. Καρφιτσώνουμε το περιλαίμιο πίσω, στην επάνω δεξιά πλευρά της μπλούζας, κατά μήκος του πρόσφατα κομμένου ντεκολτέ, με τις άκρες μαζί. Είμαστε βέβαιοι ότι επικαλύπτει τα άκρα για να σχηματίσουν ένα σχήμα V.
Βήμα 7. Ξεκινώντας από μία από τις ραφές των ώμων, ράβουμε την μία πλευρά του περιλαίμιου στο νέο ντεκολτέ με ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ.
Βήμα 8. Σταματάμε να γαζώνουμε όταν φτάσουμε στο 1,5 εκ από το τέλος του V του ντεκολτέ.
Βήμα 9. Βγάζουμε την μπλούζα από την ραπτομηχανή και γυρίζουμε το περιλαίμιο έτσι ώστε το τέλος του να είναι ευθυγραμμισμένο με το τέλος της άλλης πλευρά του V.
Συμβουλή :
Προσέχουμε τα σημεία που οι άκρες σημειώνονται με καρφίτσες καθώς θα συνεχίσουμε το γάζωμα κατά μήκος αυτών των άκρων στο επόμενο βήμα.
Βήμα 10. Συνεχίζουμε, ράβουμε την άκρη μέχρι να φτάσουμε 1/2 εκ από το τέλος. Αφήνουμε τη βελόνα μας μέσα στο ύφασμα, σηκώνουμε το ποδαράκι, και στη συνέχεια γυρίζουμε το ύφασμα ώστε να μπορούμε να ράψουμε την γωνία του περιλαίμιου που σημειώνεται με μπλε καρφίτσα. Φροντίζουμε να είμαστε σίγουρες ότι αφαιρούμε τις καρφίτσες καθώς γαζώνουμε.
Βήμα 11. Γυρίζουμε το περιλαίμιο που μόλις γαζώσαμε από την καλή πλευρά.
Βήμα 12. Τώρα ξεκινώντας από την άλλη ραφή ώμου, γαζώνουμε την άλλη πλευρά του περιλαίμιου προς την άλλη πλευρά του ντεκολτέ. Και πάλι, να σταματήσουμε όταν φτάσουμε 1/2 εκ από το κάτω μέρος του V.
Βήμα 13. Βγάζουμε την μπλούζα από την ραπτομηχανή και γυρίζουμε το περιλαίμιο έτσι ώστε το τέλος του να είναι ευθυγραμμισμένο με το τέλος της άλλης του περιλαιμίου. Καρφιτσώνουμε την γωνία για να είναι σταθερή.
Συμβουλή :
Και πάλι, προσέχουμε που είναι τοποθετημένες οι καρφίτσες καθώς θα συνεχίσουμε να γαζώνουμε.
Βήμα 14. Συνεχίζουμε, ράβουμε μέχρι να φτάσουμε 1/2 εκ από το τέλος. Αφήνουμε τη βελόνα σας μέσα στο ύφασμα, σηκώνουμε το ποδαράκι, και στη συνέχεια γυρίζουμε την μπλούζα, έτσι ώστε η άλλη πλευρά να είναι στραμμένη προς τα εμπρός, τοποθετούμε το ποδαράκι κάτω και συνεχίζουμε να γαζώνουμε κατά μήκος της άλλης άκρης. Φροντίζουμε να είμαστε σίγουρες ότι αφαιρούμε τις καρφίτσες καθώς γαζώνουμε. Τώρα η μπλούζα θα έχει ένα πολύ πιο κολακευτικό και θηλυκό ντεκολτέ.
Πηγή ehow
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER