ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΚΟΜΨΗ ΜΠΛΟΥΖΑ PEPLUM

ΚΟΜΨΗ ΜΠΛΟΥΖΑ PEPLUM ΑΡΧΙΚΗ
Είχα μεγάλη επιθυμία να φτιάξω ένα χαριτωμένο peplum μπλουζάκι εδώ και αρκετούς μήνες τώρα, αλλά απλά δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω μέχρι σήμερα.
Τι είναι το peplum?
Είναι μία τάση που βλέπεις σε φούστες, πουκάμισα, μπλούζες, σακάκια κι ενώ το ρούχο στο κορσάζ είναι σε ίσια γραμμή, ανοίγει στο κάτω μέρος δημιουργώντας μία γραμμή Α.
Η τάση του peplum χωρίς να είμαι υπερβολική επανήλθε δριμύτατο πρόσφατα στην επικαιρότητα και το βλέπεις πλέον παντού! Το peplum, ανάλογα βεβαίως με το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις, είναι ιδανικό για επίσημες εκδηλώσεις όπως γάμος, βάπτιση, αρραβώνας αλλά και σε άλλες επίσημες ή μη περιστάσεις που θα ήθελες να κάνεις μια ξεχωριστή εμφάνιση.
Τονίζει τη μέση, και ο όγκος του κολακεύει τη σιλουέτα απίστευτα, αφού καλύπτει όλες τις ατέλειες όπως περιττά κιλά, προσθέτοντας μόνο στιλ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσουμε αυτό το χαριτωμένο μπλουζάκι, το οποίο στην ουσία είναι ένα μπλουζάκι με σούρα στην μέση.
ΥΛΙΚΑ
2 μακό μπλουζάκια, ένα εφαρμοστό και ένα extra large
Ραπτομηχανή
Καρφίτσες/ κλωστή/ ψαλίδια, κλπ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Δοκιμάζουμε το εφαρμοστό μπλουζάκι και σημειώνουμε το σημείο όπου θέλουμε να τοποθετήσουμε την σούρα. Στην επιφάνεια εργασίας μας τοποθετούμε το μεγάλο μπλουζάκι. Σημαδεύουμε μετρώντας από το κάτω μέρος σε περίπου 30-35 εκ, ανάλογα πόσο μακρύ το θέλουμε και κόβουμε μία φαρδιά λωρίδα. Καλύτερα να κόψουμε περισσότερο ύφασμα από όσο τελικά χρειαζόμαστε για να είμαστε εξασφαλισμένες σε κάθε περίπτωση.
Γυρίζουμε το εφαρμοστό μπλουζάκι με την καλή πλευρά προς τα έξω και τοποθετούμε το κομμάτι που κόψαμε με την ανάποδη πλευρά (καλές πλευρές μαζί) γύρω του, εκεί που βρίσκεται η μέση μας και που θα θέλαμε να δημιουργήσετε την σούρα. Καρφιτσώνουμε γύρω - γύρω για να το κρατήσουμε στην θέση του. Το στρίφωμα του κομματιού που κόψαμε θα πρέπει να βλέπει τους ώμους της εφαρμοστής μπλούζας. Για να μην δημιουργηθεί σύγχυση, ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί το στρίφωμα του κομμένου κομματιού, ως στρίφωμα της νέας μπλούζας που δημιουργούμε.
ΚΟΜΨΗ ΜΠΛΟΥΖΑ PEPLUM ΟΔΗΓΙΕΣ
Ενώνουμε τα μπλουζάκια αρχικά στις πλαϊνές ραφές και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε δημιουργήσει την σούρα ομοιόμορφα στην εμπρός και πίσω πλευρά. Τοποθετούμε καρφίτσες γύρω - γύρω για να το ασφαλίσουμε στην θέση του και ράβουμε σε όλη τη διαδρομή προσέχοντας πάλι να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη η σούρα. Βεβαίως αντί για σούρα μπορούμε να δημιουργήσουμε πιέτες. Τελειώνοντας θα παρατηρήσουμε ότι δεν κόψαμε καθόλου το εφαρμοστό μπλουζάκι. Αν θέλουμε μπορούμε βεβαίως να κόψουμε το υπόλοιπο κάτω από την σούρα που δημιουργήσαμε ή μπορούμε να το αφήσουμε ώστε αυτό το κομμάτι να μπαίνει μέσα σε παντελόνι ή φούστα και να κρατάει καλύτερα το peplum στην θέση του.
Αυτό ήταν. Τελειώσαμε!!!
ΚΟΜΨΗ ΜΠΛΟΥΖΑ PEPLUM
ΠΗΓΗ lovemaegan
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER