ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΤΣΑΝΤΑ LAPTOP

 ΡΑΒΩ ΤΣΑΝΤΑ LAPTOP
Βρήκα αυτό το παλαιό μου πουλόβερ, παραπεταμένο μέσα σε μία σακούλα μαζί με άλλα παλιά ρούχα που είχα για πέταμα, χωμένη σε μια γωνιά της αποθήκης.
Το μάζεψα, το μεταποίησα και κατέληξα σε αυτό:
Μία χαριτωμένη τσάντα τέλεια στο μέγεθος για τον φορητό υπολογιστή μου. 
ΥΛΙΚΑ
 ένα πουλόβερ, 
Μισό μέτρο υφάσματος για την εσωτερική επένδυση ή φόδρα, 
ένα μέτρο αυτοκόλλητη καρίνα καθώς και 
μια μεγάλη ζώνη.
 ΡΑΒΩ ΤΣΑΝΤΑ LAPTOP
ΟΔΗΓΙΕΣ: 
Μετρήστε τις διαστάσεις του laptop σας, στη συνέχεια, προσθέστε 6 εκ στο πλάτος και το ύψος.
Κόψτε από δύο ορθογώνια από : το πουλόβερ, την φόδρα, και την καρίνα. Κατά την κοπή πουλόβερ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένο επίπεδα και ότι οποιοδήποτε σχέδιο είναι στο κέντρο ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη εμφάνιση. Τοποθετήστε την λαμπερή πλευρά της καρίνας στην ανάποδη πλευρά του πουλόβερ και σιδερώστε. Αυτό θα κάνει το πουλόβερ να είναι αρκετά ανθεκτικό για να το χρησιμοποιήσετε ως τσάντα. Ακόμα αποτρέπει το ξεχείλωμα και έτσι η τσάντα δεν χάνει το σχήμα της. Αν θέλετε να είναι σούπερ ανθεκτική, μπορείτε να προσθέσετε 2 ή και περισσότερες στρώσεις καρίνας (τη μία επάνω στην άλλη) και σιδερώστε. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε τσέπες στην επένδυση σε αυτό το σημείο, αν θέλετε. Εγώ δεν έκανα τίποτα από αυτά.
Τοποθετήστε τα κομμάτια πουλόβερ καλές πλευρές μαζί και γαζώστε τις πλευρές και το κάτω μέρος, αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1 εκ. Τοποθετήστε τα κομμάτια της φόδρας καλές πλευρές μαζί και γαζώστε τις πλευρές και το κάτω μέρος, αφήνοντας ένα 10-12 εκ άνοιγμα στο κάτω μέρος, όπως φαίνεται παρακάτω.  Κάθε φορά που ράβω πουλόβερ, προτιμώ να χρησιμοποιώ τον κοπτοράπτη μου, διότι τελειώνει τις άκρες εύκολα. Εάν όμως ράβετε σε μια ραπτομηχανή, ράψτε με μια ευθεία βελονιά, στη συνέχεια, ολοκληρώστε γύρω από τις άκρες με μια ζιγκ-ζαγκ ραφή. Γυρίστε το κομμάτι της φόδρας την μέσα πλευρά έξω, και τοποθετήστε τη μέσα στο πουλόβερ, το οποίο εξακολουθεί να είναι από την ανάποδη, έτσι ώστε οι καλές πλευρές να είναι μαζί. Ταιριάξετε τις άκρες μαζί και καρφιτσώστε να παραμένουν σταθερά στη θέση τους. Γαζώστε τις πάνω πλευρές μαζί, αφήνοντας και πάλι περιθώριο ραφής 1 εκ. Γυρίστε το πουλόβερ και την φόδρα προς τα έξω μέσα από το άνοιγμα της φόδρας. Ράψτε με το χέρι το άνοιγμα για να κλείσει. Στη συνέχεια βάλτε την φόδρα μέσα στην τσάντα και σιδερώστε πολύ καλά κατά μήκος της κορυφής. Μπορείτε να κάνετε ένα εξώγαζο εδώ αν σας αρέσει (εγώ δεν το έκανα).
Για τα χερούλια, έκοψα μία ζώνη σε δύο κομμάτια ίσου μήκους. Αποφάσισα τα σημεία που ήθελα να τοποθετήσω τους ιμάντες για να είναι λειτουργικοί και τους γάζωσα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας μια βελόνα για δέρμα (ή οποιαδήποτε βελόνα βαρέως τύπου). Έκανα ένα τετράγωνο από ραφές στα άκρα του κάθε ιμάντα.
Και αυτό ήταν!!! Έτοιμη η τσάντα μου!!!
Πηγή itsalwaysautumn
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER