ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ + ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ = ΦΟΥΣΤΑ

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ + ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ = ΦΟΥΣΤΑ
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε δύο ρούχα άχρηστα, που ετοιμαζόμασταν να πετάξουμε, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να φτιάξουμε ένα νέο και μάλιστα πολύ μοντέρνο και κομψό.
Μεταποιούμε ένα παλιό παντελόνι μας και παλιό αντρικό πουκάμισο σε φούστα.

Υλικά
Θα χρησιμοποιήσουμε :
Ένα παλιό μας παντελόνι που δεν φοράμε πια (όχι με χαμηλή μέση)
Ένα παλιό αντρικό πουκάμισο.
Όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα εκπλαγείτε ευχάριστα, όταν διαπιστώσετε ότι τελικά δεν πρέπει να πετάμε τίποτα καθώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Ξεκινάμε κόβοντας το παντελόνι. Από αυτό θα χρειαστούμε μόνο το επάνω κομμάτι για να το χρησιμοποιήσουμε ως μπάσκα στην φούστα που πρόκειται να δημιουργήσουμε.
Σχεδιάζουμε μία γραμμή από την μία ραφή έως την άλλη περίπου 3 εκ κάτω από τις τσέπες. Η γραμμή αυτή πρέπει να είναι πάνω από τον καβάλο. Πριν κόψουμε γυρίζουμε τις εμπρός τσέπες προς τα πάνω, γιατί δεν θέλουμε να τις καταστρέψουμε κατά λάθος μιας και θέλουμε η φούστα μας να έχει τσέπες μπροστά. Ελέγχουμε ότι όλα είναι καλά και κόβουμε προσεκτικά επάνω στο σημάδι μας. Καρικώνουμε να μην ξεφτάει ή με το χέρι ή με ζιγκ ζαγκ ραφή στην ραπτομηχανή μας.
Στην συνέχεια θα ασχοληθούμε με το πουκάμισο. Απλώνουμε το πουκάμισο στο τραπέζι ή σε κάποια σταθερή επιφάνεια εργασίας και κόβουμε 2 ίδιες λωρίδες.
Από αυτές τις λωρίδες κόβουμε τις πλαϊνές ραφές του πουκαμίσου. Γαζώνουμε τα κομμάτια μεταξύ τους ώστε τώρα να έχουμε μία μακριά λωρίδα. Καρικώνουμε να μην ξεφτάει.
Τρυπώνουμε την πλευρά που έχουμε επιλέξει να συνδέσουμε με το παντελόνι. Τραβάμε την κλωστή και δημιουργούμε την σούρα, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες οι σούρες.
Τοποθετούμε την λωρίδα του πουκάμισου επάνω στο υπόλοιπο του παντελονιού. Γαζώνουμε το κομμάτι αυτό με το παντελόνι (καλές πλευρές μαζί)
Προβάρουμε και αποφασίζουμε που θέλουμε το μήκος. Γυρίζουμε δύο φορές από μισό εκατοστό το κάτω μέρος. Γαζώνουμε το στρίφωμα και τελειώσαμε.
Πηγή : ΠΑΤΡΟΝ τεύχος 1 - Ιούλιος 2012
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER