ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΦΟΥΣΚΑ

ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ
ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΦΟΥΣΚΑ
Η άνεση συναντά την κομψότητα σε αυτό το ριχτό με φούσκα μανίκι κιτρινοπράσινο φόρεμα.
Το Πάσχα είναι πάντα η τέλεια στιγμή για να ράψετε ένα καινούργιο φόρεμα. Έφτιαξα το δικό μου έγκαιρα για να το φορέσω το Πάσχα που θα είμαι το σπίτι με την οικογένειά μου. Λατρεύω τη διαδικασία του σχεδιασμού και της επιλογής του χρώματος και στυλ. Και όλα τα φωτεινά γυναικεία χρώματα και υφάσματα αυτή τη εποχή του έτους απλά με κάνουν να θέλω να ράβω συνέχεια.
Αγόρασα αυτό το ύφασμα γνωρίζοντας ότι θα γίνει το τέλειο ελαφρύ ίσιο ριχτό φόρεμα. Μου άρεσε τόσο πολύ και ήταν τόσο φθηνό, που πήρα κάποια επιπλέον μέτρα. Τα μανίκια και ο ποδόγυρος τουλίπα είναι τα αγαπημένα μου μέρη του φορέματος. Και η καλύτερη είδηση είναι ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα φορώντας αυτό καθ 'όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και βεβαίως ακόμα και μετά την γέννηση του μωρού!
Το μπλε του κοβαλτίου στα παπούτσια με το κιτρινοπράσινο του φορέματος ήταν μία υπέροχη αντίθεση.
ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Υλικά:
1) 1,8μ των λεπτό σιφόν / ελαφρύ ύφασμα και
2) κλωστή αναλόγου χρώματος για να ταιριάζει
3) Χαλαρό (φαρδύ) μπλουζάκι για οδηγό
Βήμα 1:
Χρησιμοποιώντας μία φαρδιά μπλούζα σας σαν οδηγό, κόψτε τα κομμάτια του πατρόν σας (1 εμπρός, 2 πίσω, 2 μανίκια, λαιμόκοψη και 2 ρεβέρ για τα μανίκια). Επεκτείνετε τις γραμμές της μπλούζας σας προς τα κάτω στο επιθυμητό μήκος που θέλετε να έχει το φόρεμα. Πέντε εκατοστά πριν φτάσετε στο επιθυμητό μήκος σας, ξεκινήστε να κόβετε ελαφρώς καμπυλωτά για να δημιουργήσετε την καμπύλη του ποδόγυρου. Έκανα πίσω ποδόγυρο μου 5 εκ μακρύτερο από το μπροστινό. Κόψτε τα μανίκια σας να φτάνουν λίγο κάτω από την μέση του μπράτσου σας. Προσθέστε και επιπλέον 1,5 εκ πλάτος στο πλάτος του μανικιού, γιατί την σούρα που θα βοηθήσει να δημιουργηθεί η φούσκα. Μετρήστε το μπράτσο σας, εκεί που θα ράψετε το ρεβέρ στο μανίκι και προσθέστε περίπου 3 εκ για την φούσκα, καθώς και το περιθώριο ραφής. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τα περιθώρια ραφής όταν κόψετε το ύφασμα
Βήμα 2:
Σημειώστε τις πένσες για εμπρός του φορέματος σας. Για να γίνει αυτό, μετρήστε 13 εκ κάτω από τη μασχάλη, σημειώστε το σημείο με ένα σημάδι, και στη συνέχεια από εκεί άλλα 7 εκ προς τα κάτω και πάλι σημειώστε το σημείο με ένα σημάδι. Στη μέση αυτών των δύο σημείων, μετρήστε 10 εκ προς το κέντρο και βάλτε ένα σημάδι ακόμα, όπως βλέπετε στο αντίστοιχη εικόνα. Ενώστε μαζί τα σημάδια σας για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο.
Βήμα 3:
Τοποθετήστε το εμπρός του φορέματος σας πάνω στο πίσω (καλές πλευρές μαζί) και γαζώστε τους ώμους αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ. Τελειώστε τα περιθώρια ραφής σας με ένα κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά, για να μην ξεφτούν.
Βήμα 4:
Τοποθετήστε το φόρεμά σας ανοιχτό πάνω σε επίπεδη επιφάνεια με την καλή πλευρά στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε ένα από τα μανίκια σας στο πάνω μέρος του φορέματος (καλές πλευρές μαζί). Το κέντρο της καμπύλης του μανικιού να είναι ακριβώς πάνω στην ραφή των ώμων (δείτε την εικόνα). Καρφιτσώστε το μανίκι γύρω - γύρω στην καμπύλη της μασχάλης του φορέματος. Γαζώστε αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ. Τελειώστε τα περιθώρια ραφής σας με ένα κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά,
για να μην ξεφτούν. Επαναλάβετε με το άλλο μανίκι σας.
Βήμα 5:
Γυρίστε το φόρεμά σας το μέσα έξω και με καλές πλευρές μαζί, γαζώστε από την άκρη του μανικιού μέχρι το στρίφωμα την πλευρική ραφή του φορέματος αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ. Κάνετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά και τελειώστε τα περιθώρια ραφής σας με ένα κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά,
για να μην ξεφτούν. Στη συνέχεια, καρικώστε γύρω από το τελείωμα του κάθε μανικιού. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αφήσει χαλαρή και μακριά τη κλωστή σας. Τραβήξτε την κλωστή σας για να αρχίσει απαλά να σουρώνει το μανίκι. Ομοιόμορφα διανέμετε την σούρα γύρω από το τέλος του μανικιού σας.
Βήμα 6:
Πάρτε τα ρεβέρ σας και διπλώστε στην μέση (καλές πλευρές μαζί)και γαζώστε.
Γυρίστε τα μέσα - έξω και σιδερώστε τα. Βάλτε τα ρεβέρ στην άκρη των μανικιών καλές πλευρές μαζί και γαζώστε κυκλικά αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ. και τελειώστε τα περιθώρια ραφής σας με ένα κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά, για να μην ξεφτούν. Σιδερώστε.
Βήμα 7:
Ράβουμε το ντεκολτέ.
Βήμα 8:
Γυρίστε προς τα μέσα Ι/2 έως 1 εκ και με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ, γαζώστε κατά μήκος του ποδόγυρου.
Πηγή : elleapparelblog
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER