ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΕ ΨΗΛΟΜΕΣΟ

 ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΣΕ ΨΗΛΟΜΕΣΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Έχουμε ένα παντελόνι που είναι χαμηλόμεσο και δεν μας ικανοποιεί πλέον; Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να το πετάξετε ή να το καταστρέψετε, γιατί σήμερα εδώ σας έχουμε την λύση.
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες λύσεις, και πολύ θα χαρούμε, να μας τις κοινοποιήσετε αν γνωρίζετε κάποιες. Εδώ θα δούμε έναν τρόπο που βρήκαμε στο διαδίκτυο και σκεφτήκαμε να τον μοιραστούμε μαζί σας.
Θα μεταποιήσουμε χαμηλόμεσο παντελόνι σε ψηλόμεσο.
:
Ψαλίδι, Υλικά Ραπτικής και το παλιό σας χαμηλόμεσο τζιν.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
1. Πρώτα πρέπει να κόψετε το παντελόνι σε σορτς. Διπλώστε στην μέση, σημαδέψτε και κόψτε!
 ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΣΕ ΨΗΛΟΜΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ
2. Μην πετάξετε το υπόλοιπο μισό που κόψατε (μπατζάκια), γιατί θα το χρειαστείτε για την περιοχή της μέσης. Ανοίξτε την εσωτερική ραφή στα μπατζάκια που κόψατε. Τώρα έχετε 2 περίπου ορθογώνια κομμάτια. Γαζώστε τώρα τα 2 περίπου ορθογώνια κομμάτια μαζί στις πλευρές που δείχνουν τα βέλη. Μην ξεχάσετε να μετρήσετε την περιφέρεια της μέσης σας και την απόσταση από την μέσης σας έως το σημείο που φτάνει το χαμηλόμεσο παντελόνι.
3. Το επόμενο βήμα είναι να σημειώσετε πάνω στο κομμάτι που έχετε τις προηγούμενες μετρήσεις σας και να κόψετε ανάλογα αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ για περιθώριο ραφής. Κατόπιν γαζώστε την κάτω πλευρά του κομματιού που θα πάρει της θέση της υψηλής μέσης με το πάνω μέρος του παντελονιού κυκλικά. 
4. Γαζώστε το πάνω μέρος της ζώνης, προσθέστε κουμπιά και ορίστε! 
έχετε ένα νέο ψηλόμεσο παντελόνι.
 ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΣΕ ΨΗΛΟΜΕΣΟ
Σημείωση
Εννοείται βέβαια ότι δεν χρειάζεται να κόψουμε το παντελόνι μας και να το κάνουμε σορτς, μπορούμε απλά να του προσθέσουμε κάποιο τύπο μπάσκας και να το κάνουμε ψηλόμεσο και φυσικά εγώ θα προτιμούσα να βγει η προηγούμενη ζώνη τελείως και να ράψουμε την μπάσκα κατευθείαν επάνω στο παντελόνι. Η μπάσκα μπορεί να είναι από το ίδιο ύφασμα ή και από διαφορετικό δημιουργώντας μία όμορφη αντίθεση.
Εδώ μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπερυψωμένη γραμμή μέσης, μία ευθεία ζώνη μέσης ή μία μπάσκα (οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αφορούν στο "κεφάλαιο φούστες", αλλά είναι ακριβώς η ίδια τεχνική για τα παντελόνια, εκτός βεβαίως της προσθήκης φερμουάρ εμπρός.
Αλίευσα από το διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες για να πάρετε μία ιδέα τι εννοώ.
 ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΣΕ ΨΗΛΟΜΕΣΟ ΔΕΙΓΜΑ
Πηγή : fashiondiy
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER