ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα για την αγορά παντελονιών εγκυμοσύνης αφού μπορείτε με ένα φτηνό παντελόνι, ή κάποιο που έχετε ήδη βαρεθεί, να φτιάξετε μόνες σας ένα τέτοιο.

Όταν τελειώσετε θα έχετε ένα άνετο παντελόνι μητρότητας για το οποίο θα μπορείτε να καυχιέστε στους φίλους σας. Ο χρόνος που χρειάζεστε για αυτό το έργο είναι περίπου μισή ώρα.
Υλικά
Παντελόνι 
Ελαστικό ύφασμα 
Μαρκαδόρο 
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Βήμα 1. Βρείτε ένα παντελόνι για το οποίο δεν θα κλάψετε και πολύ αν το καταστρέψετε γιατί δεν θα φοριέται αφού γεννήσετε και μετά. Αγόρασα λοιπόν ένα τέτοιο σε ένα παζάρι για ελάχιστα χρήματα. Δοκιμάστε το για να είστε σίγουρες ότι μπορείτε να το σηκώσετε γύρω από την περιφέρεια σας, χωρίς βεβαίως να είναι κουμπωμένο. Αυτό είναι σημαντικό.
Βήμα 2. Με ένα μαρκαδόρο ειδικό για υφάσματα σχεδιάστε μια γραμμή κοπής σας γύρω από τη μέση. Ξεκινήστε ακριβώς κάτω από το φερμουάρ και καμπυλωτά φτάσετε μέχρι το κάτω μέρος της ζώνης σε κάθε πλευρά της μέσης. Δείτε στην φωτογραφία για να καταλάβετε. Στο πίσω μέρος θα συνεχίσετε κάτω από τη γραμμή της ζώνης.
Βήμα 3. Κόψτε κατά μήκος της γραμμής. Μην ανησυχείτε για τις τσέπες απλά κόψτε ότι είναι κάτω από την γραμμή που σχεδιάσατε. Αν σας φαίνεται πιο εύκολο, να μην κόψετε τις τσέπες, τοποθετήστε μερικές καρφίτσες για να κρατήσετε τις τσέπες έξω από την γραμμή κοπής. Επίσης, προσπαθήστε να κόψετε οποιοδήποτε μεταλλικό που θα μπορούσε να μπει στο δρόμο της ραπτομηχανής. Αν το κόψιμο πηγαίνει κάτω από το όριο της γραμμής κοπής, μην ανησυχείτε αυτό πραγματικά δεν είναι μεγάλη υπόθεση.
Βήμα 4. Κάπως έτσι θα φαίνεται το παντελόνι όταν θα έχει κοπεί.
Βήμα 5. Πάρτε το ελαστικό ύφασμα σας. Κόψτε ένα 20 εκ X 1,15 μ κομμάτι και διπλώστε το στη μέση. Εντάξει, εδώ υπάρχει κάτι πραγματικά σημαντικό. Θυμηθείτε να κόψετε το ύφασμα, έτσι ώστε η ελαστικότητα του υφάσματος να είναι στο πλάτος (από αριστερά προς τα δεξιά) και όχι στο μήκος (πάνω προς τα κάτω). Διαφορετικά, δεν θα έχετε καμία ελαστικότητα στη ζώνη σας! Εδώ είναι ένα άλλο καλό tip, όσο η εγκυμοσύνη σας δεν είναι προχωρημένη τόσο λεπτότερη πρέπει να είναι η ζώνη της μέσης. Από 0-4 μήνες = 20 εκ και από 5 μήνες και πάνω= 30 εκ
Βήμα 6. Τοποθετήστε την διπλωμένη μπάντα και τεντώστε την γύρω από την κοιλιά σας. Εάν είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν χρειάζεται να τραβήξετε τόσο πολύ για να τεντώσει το ύφασμα. Αλλά φυσικά θα πρέπει να είναι σε θέση να έχει ακόμα κάποιο περιθώριο ελαστικότητας. Αν είστε λιγότερο από τέσσερις μήνες τραβήξτε το ύφασμα όσο σφιχτά μπορείτε. Στη συνέχεια, κόψτε το ύφασμα αφήνοντας περίπου 1,5 εκ για ραφές. Ανέβασα το ύφασμα μου λίγο ψηλά σε αυτή την εικόνα με αποτέλεσμα η μπάντα να είναι πάρα πολύ σφιχτή αργότερα. Θα πρέπει να την τοποθετείτε ακριβώς κάτω από την κοιλιά σας, δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που θα είναι όταν το φοράτε.
Βήμα 7. Ράψτε τα δύο άκρα μαζί. Θα δείχνει κάπως έτσι όταν τελειώσετε.
Βήμα 8. Κόψτε κάθε επιπλέον ύφασμα που δεν χρειάζεται στο κάτω μέρος. 
Βήμα 9. Καρφιτσώστε την μπάντα στο παντελόνι. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο μέρος του έργου, διότι η μπάντα θα είναι μικρότερη από το άνοιγμα του παντελονιού σας. Θα πρέπει να την τεντώσετε λίγο. Ξεκινήστε καρφιτσώνοντας την μέση της μπάντας στην μέση του πίσω μέρους του παντελονιού. Στην συνέχεια καρφιτσώστε την μέση εμπρός της μπάντας στην μέση εμπρός του παντελονιού, μετά τραβήξτε λίγο την μπάντα και καρφιτσώστε στις πλαϊνές ραφές του παντελονιού και από τις δύο πλευρές. Και ανά 10 εκ τραβάτε στην μπάντα και την καρφιτσώνετε στο παντελόνι. Να θυμάστε ότι όταν τοποθετείτε την μπάντα στο παντελόνι θα πρέπει να έχετε τις καλές πλευρές μαζί.
Βήμα 10. Αυτό ήταν, καρφιτσώθηκε η μπάντα και θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι.
Βήμα 11. Γαζώστε την μπάντα στο παντελόνι. Τελειώσατε!!!
Τραβήξτε την μπάντα επάνω και έχετε το τελικό παντελόνι. 
Απολαύστε το!
Πηγή grosgrainfab
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER