ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΌ ΤΣΟΧΑ

 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΣΟΧΑ
Σερφάροντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτή την ιστοσελίδα. Ξετρελάθηκα με τα μαξιλάρια και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να σας αρέσουν.
"Ο τρόπος που κατασκευάζονται αυτά τα μαξιλάρια είναι εκπληκτικά απλός. Μου αρέσει να τα φτιάχνω, να τα γεμίζω και να τα βλέπω στα τελευταία βήματα να ανθίζουν.
Είναι ελάχιστος ο χρόνος που χρειάζεται για να κατασκευαστούν και τόσο εθιστικός. Θέλω να κατασκευάσω σετ σε όλα τα χρώματα!"
Molly
ΥΛΙΚΑ
Για την κατασκευή ενός 45Χ45 μαξιλαριού: Για το φόντο: δύο τεμάχια 47Χ47 εκ από μάλλινη τσόχα σε ένα ουδέτερο χρώμα, χρησιμοποίησα το μοσχοκάρυδο. Για τα πέταλα των λουλουδιών: δύο κομμάτια 47Χ47 εκ μάλλινη τσόχα σε δύο φωτεινά χρώματα, χρησιμοποίησα εκρού και κίτρινο.
Για το πίσω: 1/2 μέτρο μουσελίνα σε λευκό Ένα 45 εκ τετράγωνο μαξιλάρι. Ένα υδατοδιαλυτό μαρκαδόρο υφασμάτων ουδέτερου χρώματος, βαμβακερή κλωστή και μία βελόνα για ράψιμο στο χέρι.
Σημείωση
Οι φωτογραφίες στις ακόλουθες οδηγίες δείχνουν το μεσαίο μαξιλάρι (όπως φαίνονται στην φωτογραφία στο κρεβάτι) κατά τα στάδια της κατασκευής του. Τα χρώματα για τα μαξιλάρια αριστερά και δεξιά αναφέρονται παρακάτω:
Αριστερό μαξιλάρι: Φόντο-στο χρώμα του χάλυβα. Λουλούδια-ώχρα και κίτρινα.
Δεξιό μαξιλάρι: Φόντο -ανοιχτό γκρι. Λουλούδια-ώχρα και κίτρινα.
Κοπή και σημάδια  ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόψτε τη μουσελίνα σε ένα 47 εκ τετράγωνο και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε κάθε κομμάτι τσόχας σε τέσσερα 24 εκ τετράγωνα.
Σημαδέψτε τα τέσσερα 24 εκ τετράγωνα φόντου ως εξής: Τραβήξτε μια ευθεία γραμμή διαγωνίως ενώνοντας τις απέναντι γωνίες του τετραγώνου.
Τραβήξτε άλλη μία γραμμή 0,63 εκ παράλληλα στην πρώτη γραμμή. Αυτή θα είναι η γραμμή γαζώματος.
Κάντε ένα μικρό σημάδι στο μέσον της γραμμής γαζώματος και μετά άλλο ένα μικρό σημάδι 5 εκ πάνω από το πρώτο.
Σχεδιάστε ένα τόξο από μια γωνιά της γραμμής γαζώματος, δια μέσου του σημείου των 2-ιντσών, μέχρι την επόμενη γωνία, όπως φαίνεται στο παραπάνω σχέδιο.
Επαναλάβετε αυτή τη σήμανση στα υπόλοιπα 3 τετράγωνα φόντου και για τα συνολικά 4 τετράγωνα.
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Γάζωμα τετραγώνων
Τακτοποιήστε όλα τα τετράγωνα τσόχας σε μικρές στοίβες, με το σημειωμένο τετράγωνο τσόχας στο πάνω μέρος, την τσόχα για το πέταλο με το χρώμα Α κάτω από αυτό, την τσόχα για το πέταλο με το χρώμα Β κάτω από το Α, και το τετράγωνο τσόχας για φόντο στο κάτω μέρος.
Κάντε 4 ίδιες στοίβες τσόχας, τοποθετώντας τα, νοικοκυρεμένα και πιάνοντας τα με καρφίτσες στις δύο γωνίες, όπως φαίνεται παραπάνω. Γάζωσε πάνω στην γραμμή γαζώματος την στοίβα τσόχας, και τα τέσσερα τετράγωνα μαζί. Σιγούρεψε γαζώνοντας εμπρός-πίσω στην αρχή και στο τέλος κάθε ραφή. Κόψε κατά μήκος της καμπύλης του πάνω τετραγώνου που αποτελεί το φόντο. Κόψε τα υπόλοιπα 3 εναπομείναντα φύλλα τσόχας, έτσι ώστε να είναι το ίδιο κομμένα με το πρώτο. Ανοίξτε το πάνω φύλλο από την κάτω δεξιά γωνία της στοίβας της τσόχας.
Κόψτε τα χρωματιστά πέταλα όπως φαίνεται παραπάνω (προσέχετε να μην κοπεί το κάτω στρώμα). Δεν θα χρειαστείτε αυτά τα τρίγωνα έτσι μπορείτε να τα πετάξετε στα σκουπίδια. Ανοίξτε τα χρωματιστά φύλλα τσόχας φόντου και θα έχετε ένα τετράγωνο με διαγωνίου σχήματος πέταλα στην μέση. Επαναλάβετε για τις 3 υπόλοιπες στοίβες τσόχας.
Γαζώστε τα τετράγωνα μαζί
Καρφιτσώστε 2 τετράγωνα με πέταλα μαζί, όπως φαίνεται παραπάνω. Σιγουρευτείτε ότι τα χρώματα στα πέταλα είναι αντίθετα τοποθετημένα (εκρού, κίτρινο - κίτρινο εκρού σε κάθε θήκη) και ότι οι γωνίες των πετάλων στο κάτω σημείο σχεδόν άπτονται νοικοκυρεμένα. Καρφιτσώστε τις καλές πλευρές μαζί αλλά βεβαιωθείτε ότι τα πέταλα είναι εκτός της γραμμής γαζώματος. Ξεκινήστε το γάζωμα από την εξωτερική πλευρά, η ραφή πρέπει να έχει 1 εκ περιθώριο γαζώματος. Σταματήστε το γαζί 2,5 εκ πριν το τέλος εκεί όπου τα πέταλα συναντώνται. Σιγουρεύουμε με εμπρός - πίσω γαζί κάθε ραφή μας. Ράβουμε με το χέρι τα τελευταία εκατοστά χρησιμοποιώντας μικρές βελονιές. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουρες ότι οι γωνίες με τα πέταλα είναι όμορφα τακτοποιημένες. Διπλο- τσεκάρετε ότι τα πέταλα στις γωνίες είναι εντάξει πριν προχωρήσετε. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για τα υπόλοιπα 2 τετράγωνα. Τακτοποιήστε τις δύο στοίβες των γαζωμένων τετραγώνων να είναι όπως στην παραπάνω φωτογραφία.
Καρφιτσώστε αυτά τα κομμάτια με τις καλές πλευρές μαζί, και σιγουρευτείτε ότι είναι ευθυγραμμισμένα ακριβώς στην μέση. Γαζώστε αυτή την ραφή σε 2 κομμάτια (και οι 2 πρέπει να έχουν 1 εκ περιθώριο γαζώματος) πρώτα από την αριστερή πλευρά προς το κέντρο και μετά από την δεξιά προς το κέντρο. Σταματήστε το γαζί 2,5 εκ πριν το τέλος για να μην γαζώσετε τα πέταλα. Σιγουρεύουμε με εμπρός - πίσω γαζί κάθε ραφή μας. Θα έχετε 5 εκ κενό στην μέση.
Τακτοποιήστε τα 4 πέταλα όσο πιο νοικοκυρεμένα μπορείτε και κλείστε ράβοντας με το χέρι το κενό των 5 εκ. Το επάνω είναι έτοιμο.
Ολοκληρώνοντας
Καρφιτσώστε το 47 εκ τετράγωνο από μουσελίνα στο μαξιλάρι που φτιάξατε με τις καλές πλευρές μαζί. Γαζώστε τις 3 πλευρές αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. Βεβαιωθείτε ότι τα πέταλα δεν έχουν πιαστεί στις ραφές. Βρήκα ευκολότερο να γαζώνω μία πλευρά κάθε φορά, να τακτοποιώ τα πέταλα και μετά να συνεχίζω στην επόμενη. Γυρίστε το μαξιλάρι από την καλή και σιδερώστε τα περιθώρια ραφής του 1 εκ προς το εσωτερικό. Βάλτε μέσα το μαξιλάρι. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά τακτοποιημένο στις γωνίες. Καρφιτσώστε το εμπρός και το πίσω μαζί ανοικτή πλευρά έτσι ώστε οι άκρες να είναι διπλωμένες προς τα μέσα. Ράψτε με το χέρι με κρυφή βελονιά. Χτυπήστε τα μαξιλάρια με τα χέρια να αφρατέψουν και σιδερώσατε τα πέταλα, καθαρίστε τυχόν υπολείμματα από σημάδια μαρκαρίσματος και απολαύστε τα!!!
 ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΣΟΧΑ
Πηγή purlsoho
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER