ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΝΤΡΑΠΕ ΦΟΥΣΤΑ - ΤΟΥΛΙΠΑ

 ΝΤΡΑΠΕ ΦΟΥΣΤΑ - ΤΟΥΛΙΠΑ
Οδηγίες πως να ράψεις μόνη σου μια φούστα εντυπωσιακή στην εμφάνιση, πολύ εύκολη όμως στην κατασκευή της έχει το μενού σήμερα.
ΥΛΙΚΑ
Ύφασμα και φόδρα
Φαρδύ λάστιχο 
και τα σχετικά της ραπτικής
μεζούρες, βελόνες καρφίτσες, ψαλίδια, κλωστές κλπ.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΤΡΟΝ
1. Σχεδιάστε ένα μεγάλο ορθογώνιο που το μήκος του να είναι αυτό που θέλετε να έχει η φούστα σας στο πίσω μέρος και η μέτρηση της περιφέρεια σας / 2 συν 20 εκ . (Όπως φαίνεται στο σχήμα).
2. Μετρήστε κάτω 12 εκ από την επάνω γωνία του στη δεξιά πλευρά, σημείο B.
Στην επάνω οριζόντια γραμμή βρείτε το μέσο, σημείο Α. Σχεδιάστε μια καμπύλη γραμμή από το Α στο Β. (Όπως φαίνεται στο σχήμα).
3. Μετρήστε τις 15 εκ από την κάτω αριστερή γωνία, σημείο Γ. Σχεδιάστε μια καμπύλη γραμμή από το σημείο Β μέχρι το σημείο Γ. (όπως φαίνεται στο σχήμα).
4. Μετρώντας από το κέντρο πίσω σχεδιάστε μια κόντρα (κόκκινη κόντρα) στο πάνω μέρος του σχεδίου σας, η οποία πρέπει να είναι ίση με το μισό της μέτρησης της μέσης σας.
5. Σχεδιάστε μια ακόμα κόντρα 12εκ από την κόκκινη κόντρα προς το κέντρο πίσω (πράσινη κόντρα).
Οδηγίες ραφής
Ενδεδειγμένη για αυτό το έργο είναι μια μικρή βελονιά ζιγκ-ζαγκ.
1.Διπλώστε το ύφασμα σας στην μέση, τοποθετείστε επάνω το πατρόν σας
έτσι ώστε το κέντρο πίσω μέρος της φούστας είναι στην τσάκιση του υφάσματος και κόψτε. Αν πρόκειται να φοδράρετε την φούστα σας (συστήνω ιδιαίτερα να γίνει αυτό αν χρησιμοποιείτε ένα ανοιχτόχρωμο λεπτό ύφασμα), κόψτε ένα κομμάτι φόδρας με το ίδιο πατρόν που κόψατε την φούστα. Για να κρατήσει το ύφασμα τις όμορφες πτυχώσεις στην άκρη της φούστας, θα ήθελα να προτείνω η φόδρα να κοπεί περίπου 1,5 εκ στενότερη, από το ύφασμα.
2. Γαζώστε το ύφασμα και την φόδρα σας καλές πλευρές μαζί, γύρω από το κάτω και το πλευρικό άκρο,με ένα ελάχιστο περιθώριο ραφής. Γυρίστε το ύφασμα με την καλή πλευρά προς τα έξω (όπως φαίνεται στην εικόνα, διπλωμένο στη μέση).
3. Σουρώστε το ύφασμα έτσι ώστε η σούρα να περιορίζεται ανάμεσα στην κόκκινη κόντρα και την ανοιχτή πλευρά της φούστας (12 εκ ).
4. Διπλώστε τη μία πλευρά της φούστας, και στη συνέχεια την άλλη πλευρά ευθυγραμμίζοντας στην κορυφή τις κόκκινες κόντρες. Αν το κάνετε αυτό σωστά, το ύφασμα σας θα πρέπει να έχει μια επικάλυψη των 24 εκ (12+12). Καρφιτσώστε τα πάντα στη θέση τους. Οι ανοικτές πλευρές της φούστας θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες με την πράσινη κόντρα της άλλης πλευράς.
5. Ράψτε γύρω από την κορυφή της φούστας σας, χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής 1 εκ.
6. Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο, που να είναι ίσο με τη μέτρηση της μέσης σας.
7. Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα που να είναι ίσο με την μέτρηση της μέση σας και διπλάσιο του πλάτους του ελαστικού συν 4 εκ .
8. Ράψτε τόσο το ελαστικό όσο και το ύφασμα σε έναν κύκλο.
9. Διπλώστε τον κύκλο του υφάσματος πάνω από τον κύκλο του λάστιχου, και γαζώστε κατά μήκος του κάτω άκρου.
10. Καρφώστε το λάστιχο στο πάνω μέρος της φούστας (όπως φαίνεται παρακάτω), ευθυγραμμίστε την τη ραφή της ζώνης με το κέντρο πίσω της φούστας σας.
11. Ράψτε τη ζώνη πάνω στην φούστα αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ. και έτοιμη η φούστα!!!!
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.
Πηγή : tashadelrae
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER