ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΜΠΩΛ

 ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΚΑΛΛΥΜΑ ΜΠΟΛ
ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΜΠΩΛ       
Τα υφασμάτινα καλύμματα μπολ είναι περισσότερο οικονομικά από το πλαστικό περιτύλιγμα. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο κάλυμμα μπολ από ύφασμα που θα καλύπτει με εύκολο και γρήγορο τρόπο το περιεχόμενο. 
Γίνεται εύκολα και γρήγορα με τις οδηγίες που ακολουθούν.
2 κομμάτια 100% βαμβακερό ύφασμα, αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει το άνοιγμα του μπολ.
Λεπτό λάστιχο (το μήκος εξαρτάται από το μέγεθος του μπολ) Αναλόγου χρώματος κλωστή 
Ψαλίδι
Παραμάνα
Οδηγίες για να φτιάξετε το κάλυμμα.
Διαλέξτε το μπολ για το οποίο θα φτιάξετε το κάλυμμα Γυρίστε το ανάποδα και τοποθετήστε το επάνω στο ύφασμα. 
Κόψτε 2 τεμάχια βαμβακερό ύφασμα, 7 cm πιο φαρδύ από το μπολ. Τοποθετήστε τα κομμάτια του υφάσματος με τις καλές πλευρές μαζί. Γαζώστε αφήνοντας  1 cm περιθώριο ραφής. Αφήστε 2 cm  άνοιγμα για να μπορείτε να γυρίσετε το μέσα έξω. Ψαλιδίστε γύρω-γύρω τον κύκλο. Αυτό θα βοηθήσει να το σιδερώσετε καλύτερα όταν γυρίσετε το μέσα έξω.
 ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΛΥΜΑ ΜΠΟΛ
Γυρίστε το μέσα έξω. Πιέστε με τα δάκτυλα τις ραφές ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο στρογγυλό σχήμα. Σιδερώστε και τις 2 πλευρές. Από την άκρη κάντε μία ραφή 1 cm πιο μέσα γύρω γύρω, για να δημιουργήσετε  το τούνελ που θα περάσει το λάστιχο. Μετρήστε το χείλος του μπολ και κόψτε το λάστιχο 5 εκ λιγότερο ώστε να είναι κάπως σφικτό γύρω στο χείλος, αλλά όχι πάρα πολύ σφικτό.
 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΠΟΛ
Περάστε στην άκρη του λάστιχου μία παραμάνα. Σπρώξτε την παραμάνα μέσα στο τούνελ για να περάσετε το λάστιχο. Πιάστε τις δύο άκρες του λάστιχου και ράψτε τις μαζί. Κλείστε το άνοιγμα του κύκλου με ράψιμο στο χέρι.  Αποφύγετε να ράψετε επάνω στο λάστιχο. Τοποθετήστε το κάλυμμα πάνω στο μπολ σας και είστε έτοιμες.
Το κάλυμμα δεν είναι αδιάβροχο. Αν όμως θέλετε να είναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα βαμβακερό ύφασμα με κάποιο άλλο αδιάβροχο ύφασμα το οποίο φυσικά θα μπορεί να πλένεται στο πλυντήριο.
Πηγή theseamanmom
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER