ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΜΑΝΙΚΙΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ

ΜΑΝΙΚΙΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να σχεδιάσουμε το πατρόν για κοντό μανίκι.
Όλα βασίζονται στο πατρόν για το βασικό μανίκι που ήδη έχουμε αναρτήσει και μπορείτε να βρείτε εδώ. Από την στιγμή λοιπόν που έχουμε το βασικό πατρόν,
τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι. Θα δούμε λοιπόν κάποιους τύπους κοντών μανικιών και πως με λίγες μετατροπές μπορούμε να σχεδιάσουμε το πατρόν για κοντό μανίκι.
Το βασικό πατρόν του μανικιού, μπορούμε να το τροποποιήσουμε και να έχουμε
πολλά είδη μανικιών.
ΑΠΛΟ ΚΟΝΤΟ ΜΑΝΙΚΙ
Είναι αυτό που βλέπετε στην αρχική εικόνα. Κόβουμε το πατρόν μας 10 cm κάτω από την βασική οριζόντια γραμμή, όπως φαίνεται πιο κάτω. Ενδιάμεσα στα 5 cm τραβάμε οριζόντια γραμμή. Εδώ θα είναι το τελείωμα. Τα υπόλοιπα 5 cm τα διπλώνουμε προς τα μέσα και αυτό είναι το στρίφωμα μας. Εννοείται βέβαια, ότι ανάλογα με την επιθυμία σας μπορείτε να προσθέσετε εκ για μακρύτερο μανίκι ή να αφαιρέσετε για πιο κοντό.
Αυτό πάντως που σας δίνω είναι το πιο σύνηθες.
ΜΙΣΟ ΚΟΝΤΟ ΜΑΝΙΚΙ
Ξεκινάμε πάλι με το βασικό μας πατρονάκι. Κόβουμε την βάση ώστε να αφήσουμε μόνο 5 εκ. Σχεδιάζουμε κάθετες γραμμούλες και κόβουμε από την βάση προς τον ώμο. Αντιγράφουμε σε νέο χαρτί το πατρόν μας.
ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΤΩ
Δείτε πως να σχεδιάσετε μόνες σας κάποιους τύπους μανικιών. Καλό θα είναι να δημιουργήσουμε ένα αρχείο με τα πατρόν μας, το οποίο σημαίνει οικονομία χρόνου και κόπου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρώτο που είναι από τα ευκολότερα.
Παίρνουμε το πατρόν του κοντού μανικιού αφού έχουμε κρατήσει πρώτα ένα αντίγραφο και τραβάμε 6 κάθετες γραμμές όπως βλέπετε στο βασικό κοντό μανίκι επάνω. Με ψαλίδι κόβουμε (επάνω σε αυτές τις γραμμές καθώς και στην κεντρική γραμμή στην μέση) με φορά από την βάση προς τον ώμο. Σταματάμε 1 εκ πριν το τέλος. Ανοίγουμε τα φυλλαράκια που σχηματίστηκαν και το τοποθετούμε πάνω σε νέο χαρτί και είτε το αντιγράφουμε έτσι όπως είναι ανοικτό, είτε το κολλάμε με σιλοτέιπ, οπότε σχηματίζεται το νέο μας πατρόν. Κόβουμε το νέο μας πατρόν  και έχουμε το πρώτο μας πατρόν μανικιού.
ΜΑΝΙΚΙ ΤΥΠΟΥ FLARE
Κόβουμε από την βάση προς τον ώμο, ανοίγουμε και έχουμε το παραπάνω σχήμα.
ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΦΟΥΣΚΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
Συνεχίζοντας επαναλαμβάνουμε την διαδικασία που κάναμε στον προηγούμενο τύπο μανικιού. Με την διαφορά ότι αυτή την φορά κόβουμε το χαρτί μας μέχρι
τέλους και έτσι έχουμε πολλά μικρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε πάνω σε νέο χαρτί και σχεδιάζουμε το πατρόν μας ως ανωτέρω.
ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΣΟΥΡΑ ΠΑΝΩ
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αν όχι όλους, αλλά για τους περισσότερους τύπους μανικιών, οι αλλαγές γίνονται πάνω στο βασικό πατρόν. Έτσι πάλι ξεκινάμε με το αρχικό μας πατρόν και κάνουμε τις κάθετες γραμμούλες. Αυτήν την φορά όμως κόβουμε από τον ώμο προς την βάση. Το μήκος του μανικιού το επιλέγεται εσείς, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε όσο μήκος επιθυμείτε στα πατρόν. Εδώ τα μήκη είναι ενδεικτικά.
ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΣΟΥΡΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΣΟΥΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ
Λίγο μπελαλίδικο αλλά πολύ όμορφο και αρχοντικό. Όπως είπαμε νωρίτερα πάντα η βάση είναι το αρχικό πατρόν. Σχεδιάζουμε τις κάθετες γραμμούλες. Εδώ προσθέτουμε ακόμα άλλα 5 εκ στην βάση. Κόβουμε από τον ώμο προς την βάση έως την πρώτη οριζόντια γραμμή και αντιγράφουμε σε νέο χαρτί. Το πατρόν μας θα είναι όπως βλέπετε στο σχετικό σχήμα επάνω. Κόβουμε τώρα από την βάση προς τον ώμο και μόνο πάνω στην κεντρική γραμμή του μανικιού έως την 3η οριζόντια γραμμή και στην συνέχεια κόβουμε πάνω στις οριζόντιες γραμμές από το κέντρο προς τα έξω για να δημιουργήσουμε το νέο μας πατρόν. Ανοίγουμε τα φυλλαράκια και έχουμε ένα νέο πατρόν.
ΜΑΝΙΚΙ ΝΤΡΑΠΕ
Το βασικό είναι η βάση για αυτό πάλι ξεκινάμε από αυτό. Προσθέτουμε στην βάση του πατρόν για το ντραπέ μανίκι 10 εκ ακόμα. Κόβουμε από την κορυφή προς την βάση και σχηματίζουμε το πατρόν μας όπως στο ανωτέρω σχετικό σχέδιο. Αντιγράφουμε λοιπόν σε άλλο χαρτί για να έχουμε το πατρόν πάντα έτοιμο.
Φωτο : Pinterest
========



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER