ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΠΑ - ΜΠΕΡΤΑ

 ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΠΑ
Το διαπεραστικό κρύο τον χειμώνα, το μόνο που με κάνει να σκέπτομαι είναι πως μπορώ να δημιουργήσω ρούχα χοντρά και ζεστά που θα προσφέρουν θαλπωρή κατά τις εξόδους μου.
Έτσι κατέληξα στην σημερινή ανάρτηση του πατρόν κάπας.
Κοίταξα στο Βικιλεξικό την λέξη κάπα και πήρα τα κάτωθι αποτελέσματα :
1. χοντρό μάλλινο πανωφόρι, με κουκούλα και χωρίς μανίκια, χαρακτηριστικό χειμερινό ένδυμα βοσκών και χωρικών
2. γυναικείο φαρδύ πανωφόρι χωρίς μανίκια, η μπέρτα. Μάλλινο χοντρό πανωφόρι, φαρδύ χωρίς μανίκια.
Αυτό θα φτιάξουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσετε μάλλινο για τις κρύες μέρες ή αδιάβροχο ύφασμα για τις βροχερές. Ακόμα καλύτερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε double face ύφασμα για να έχουμε δύο κάπες σε μία.
Χρειαζόμαστε ύφασμα 1,80 μ Χ 1,40 μ
 ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΠΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Διπλώνουμε το ύφασμα μας στην μέση με κατεύθυνση προς τα κάτω, έχοντας την ούγια στα δεξιά μας.
Στην συνέχεια διπλώνουμε πάλι με κατεύθυνση προς τα δεξιά και πάλι η ούγια βρίσκεται δεξιά μας.
Επάνω δεξιά κατεβαίνουμε 12 εκ κάτω από την επάνω δεξιά γωνία και 12 εκ αριστερά σχεδιάζουμε την λαιμόκοψη.
Από τη επάνω δεξιά γωνία πάλι, κατεβαίνουμε προς τα κάτω 40 εκ.
Στην συνέχεια πάμε αριστερά 25 εκ και σχεδιάζουμε το άνοιγμα της ζώνης.
Σχεδιάζουμε την γραμμή ώμου και μανικιού με μία καμπύλη γραμμή.
Σχεδιάζουμε την πλαϊνή ραφή, ενώνοντας την κατάληξη του μανικιού με την βάση της κάπας, με καμπύλη γραμμή.
Κόβουμε περιμετρικά το πατρόν μας και ο σχεδιασμός μας έχει λάβει τέλος.
Γαζώνουμε την γραμμή ώμου και μανικιού, όπως επίσης και την πλαϊνή ραφή από κάτω προς τα πάνω για 20 εκ. Το κενό που μένει είναι το άνοιγμα για τα χέρια.
ΚΑΙ ΖΩΝΗ
Ακολούθως θα κόψουμε τον γιακά και την ζώνη μας. Γιακάς : Κόβουμε ένα κομμάτι 23 Χ 64 και Ζώνη : Κόβουμε ένα κομμάτι 13 Χ 1,50 μ. Τελευταία γαζώνουμε τον γιακά. Αν θέλουμε φτιάχνουμε θηλάκια για την ζώνη, για να βρίσκεται πάντα επάνω στην κάπα και να μην την ψάχνουμε από εδώ και από εκεί.
Αυτό ήταν. Τελειώσαμε!!!
 ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ
Καλή επιτυχία
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER