ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Σε αυτήν την ανάρτηση, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα εργαλεία ραπτικής που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα καταστήματα ειδών ραπτικής.
Ψαλίδια.

ψαλιδια
Ψαλίδι κοπής.
Το ψαλίδι πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ώστε να μην μας δημιουργεί προβλήματα κατά την κοπή του υφάσματος. Θυμηθείτε ότι ψαλίδι είναι η προέκταση του χεριού και είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε μόνο για υφάσματα και ποτέ για χαρτιά, πλαστικά ή οτιδήποτε άλλο.
Ψαλίδι ζικ-ζακ.
Το ψαλίδι που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να αποφύγουμε το καρίκωμα.
Μικρό ψαλίδι.
Για να κόβουμε τις μικρές κλωστούλες, που έχουν μείνει στο έργο μας.
Χάρακας
Μας βοηθάει στις μετρήσεις που χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα κατά τον σχεδιασμό του πατρόν.
χαρακας
Μεζούρα
Απαραίτητη στην ραπτική. Θα την χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε το σώμα σας, το πλάτος του υφάσματος σας, το μήκος κλπ. Μια καλή μεζούρα καλό θα είναι να έχει όχι μόνο εκατοστά, αλλά και ίντσες.
μεζουρα
Σαπουνάκι σημαδέματος.
Έρχεται σε πολλές μορφές. Σαπουνάκι, μολύβι, μαρκαδόρος κλπ. Ότι και να διαλέξετε, φροντίστε να μην είναι λιπαρό ώστε να αφήνει σημάδια και να μην μπορεί να αφαιρεθεί από το ύφασμα.
Καρφίτσες
Υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και πολλές ποικιλίες. Θα πρέπει να είναι λεπτές για να μπορούν να περάσουν από τα περισσότερα υφάσματα χωρίς να αφήνουν μεγάλες τρύπες.
καρφιτσες
Βελόνες ραψίματος.
Απαραίτητες για πολλούς λόγους. Καρίκωμα στο χέρι, τρύπωμα, επίσης πολλά στριφώματα είναι ραμμένα με το χέρι, αλλά και στις μικρές διορθώσεις. Ένα πακέτο διαφόρων μεγεθών είναι σίγουρο ότι δεν θα πάει χαμένο.
βελονες
Κλωστές
Φυσικά κλωστές. Πολλές κλωστές. Θυμηθείτε ότι η κλωστή που θα χρησιμοποιήσετε στο ράψιμο, πρέπει να ελαφρά σκουρότερη από το ύφασμα σας.
κλωστες
Ραπτομηχανή
Χρειάζεστε μια καλή ραπτομηχανή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από μια ραπτομηχανή που δεν λειτουργεί καλά.
ραπτομηχανη
Φυσικά θα χρειαστείτε ακόμα μερικά, όπως παραμάνες, ξηλωτηράκι (seam ripper), το εργαλειάκι για το εύκολο πέρασμα της κλωστής στην βελόνα και διάφορα άλλα που θα διαπιστώσετε στην πορεία για την ολοκλήρωση μιας φούστας, ενός φορέματος ή παντελονιού κλπ.
Αυτά για σήμερα. Τα ξαναλέμε σύντομα.
Γεια σας!!!!!!!!!!!!!!
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER