ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΜΠΛΟΥΖΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝ

ΜΠΛΟΥΖΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝ
Τα ελαστικά υφάσματα προσφέρονται για να φτιάχνουμε εύκολες μπλούζες, φορέματα, κολάν κλπ.
Και επειδή όλοι αγαπάμε την ευκολία σκέφτηκα σήμερα να σας παραθέσω μία παλαιότερη μου ανάρτηση, στην οποία δείχνω την διαδικασία δημιουργίας μπλούζας χωρίς πατρόν.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα όχι απαραίτητα ελαστικό, (αν και ένα καλής ποιότητας μεσαίου βάρους ελαστικό θα ήταν ιδανικό για αυτό το έργο) διαστάσεων 1,20 Χ 1,20.
Στην συνέχεια διπλώνουμε το ύφασμα μας στην μέση σαν μαντήλι, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Ακολούθως, μετράμε την περίμετρο της μέσης μας, διαιρούμε δια 2 και κόβουμε την γωνία κάτω δεξιά, όπως φαίνεται στην εικόνα 3. Ξαναδιπλώνουμε το ύφασμα μας στην μέση όπως βλέπουμε στην εικόνα 4.
Μετράμε πόσο χρειάζεται να περνάει το κεφάλι μας και κόβουμε στην επάνω γωνία αυτή την φορά, όπως στην εικόνα 5.
Όταν ανοίξουμε το ύφασμα μας θα είναι όπως φαίνεται στην εικόνα 6. Κόβουμε κάθετα τις δύο άκρες πλάι στην λαιμόκοψη, για να είναι πιο σωστά τα μανίκια στην κατάληξή τους.
Μετά από αυτό έχουμε 3 επιλογές.
Αν θέλουμε μπλούζα με μανίκια νυχτερίδα ζαπονέ γαζώνουμε όπως δείχνουν οι κόκκινες γραμμές στην εικόνα 1.
Αν πάλι θέλουμε μια πιο εφαρμοστή μπλούζα με φαρδιά μανίκια, γαζώνουμε στα σημεία που δείχνουν οι κόκκινες γραμμές στην εικόνα 2.
Και η τρίτη επιλογή στην εικόνα 3, είναι να κάνουμε ραφή και στα μανίκια και να μειώσουμε το φάρδος τους.
Πιστεύω ότι κάποια από τις τρεις εναλλακτικές θα σας ικανοποιεί.
Μην ξεχνάμε ότι δεν γαζώνουμε μέχρι την κορυφή της μπλούζας, μιας και χρειάζεται να αφήσουμε χώρο, ώστε να περνάνε τα χέρια μας. Εγώ έραψα την πρώτη εκδοχή με μανίκια νυχτερίδα και πρόσθεσα στον λαιμό και στην μέση δαντέλα. Τρεις ιδέες για νέες δημιουργίες, καθημερινές μπλούζες, κομψές και στυλάτες και φυσικά πολύ-πολύ απλές στην κατασκευή τους χωρίς την χρήση πατρόν.
Φυσικά έχετε πολλές επιλογές, π.χ. αντί για δαντέλα που έβαλα εγώ, εσείς μπορείτε να προσθέσετε μία τρέσα ή μια φάσα από το ίδιο ύφασμα ή και ακόμα από κάποιο άλλο ύφασμα και να δημιουργήσετε μια όμορφη αντίθεση.
===================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER